|

Beşiktaş zafere yürüyor

Lider Beşiktaş yoluna kayıpsız devam ederken, rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’la da farkı açıyor. Teknik direktör Sergen Yalçın, tedbiri elden bırakmadan “Biten bir şey yok, sadece avantajımız var” derken, camiada “40. haftadaki Galatasaray maçında şampiyonluk gelir mi?” sorusu soruluyor.

Haber Merkezi
10:10 - 13/04/2021 Salı
Güncelleme: 10:17 - 13/04/2021 Salı
Yeni Şafak
Beşiktaş ligde zirvede yer alıyor.
Beşiktaş ligde zirvede yer alıyor.

Süper Lig’in 34. haftasında deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u 4-2 ile geçen Beşiktaş, 70 puana ulaşarak son 8 maç öncesinde avantajını sürdürmeyi başardı. Galatasaray ile puan farkını 8 yapan teknik direktör Sergen Yalçın’ın öğrencileri, Fenerbahçe ile farkın kapanmasını da müsaade etmiyor.

Siyah-beyazlı takım,35. haftada Ankaragücü ve Fenerbahçe’nin BAY geçeceği 36. haftada Sivasspor ile karşılaşacak. Beşiktaş bu iki sınavdan galibiyetle ayrılması halinde maç sayısının eşitleneceği sarı-lacivertli takım ile aralarındaki puan farkını da korumuş olacak.

Şampiyonluk derbide mi?

Futbol dünyasında ve Beşiktaş camiasında konuşulmaya başlanan konu ise siyah-beyazlı takımın, 40. haftadaki Galatasaray derbisine şampiyon çıkıp çıkmayacağı veya o karşılaşmanın şampiyonluğu getirecek maç olup olmayacağı şeklinde. Beşiktaş’ın 40. haftada şampiyonluğunu ilan etmesi için Türk Telekom Stadı’na en az 6 puan farkla gitmesi ve kazanması yetiyor. Siyah-beyazlı takım, ikili averajda Fenerbahçe’ye karşı da üstün olduğu için 40. haftanın sonunda takipçileri Galatasaray ve Fenerbahçe’ye 6 puan fark yapması halinde de şampiyonluğunu ilan edebilecek.

  • Yalçın: Sadece avantajlıyız
  • Mevcut puan farkının şampiyonluk için önemli bir avantaj olduğunu söyleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, futbolcularına hiçbir şeyin bitmediğini ve ayaklarını yere sağlam basmaları gerektiğini ısrarla dile getiriyor. Başarılı teknik adam oyuncularına, “Biten bir şey yok, şampiyon olmadık. Sadece avantajımız var. Kalan 8 maçta maksimum puan almayı hedefliyoruz. 8’de 8 gibi bir rakamın hiç kimse için söz konusu olacağını düşünmüyorum. Ne kadar az hasar görürsek, kalan 8 haftada bizim için o kadar iyi olur” dedi. Beşiktaş yönetimi de aynı şekilde Galatasaray maçını şimdiden konuşmanın doğru olmadığını ve motivasyonlarını bozmadan maç maç kazanarak yola devam etmeleri gerektiğini vurguluyor.

#Beşiktaş
#Süper Lig
#Sergen Yalçın
3 yıl önce