|

Beşiktaş’a bahar geldi

Süper Lig’de oynadığı son iki maçı güzel bir futbol ve net skorlarla kazanan Beşiktaş’ta, olumsuz hava dağılmış durumda. Lider Başakşehir’in puan kaybetmesi ile aradaki farkı indiren siyah-beyazlılarda, hem Kagawa’nın hem de Burak’ın takıma getirdiği hava camianın yüzünü güldürdü.

Yeni Şafak
04:00 - 11/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:58 - 11/02/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Siyah-beyazlı takım, lig hedefinden de kopmak üzereyken işler tersine döndü.
Siyah-beyazlı takım, lig hedefinden de kopmak üzereyken işler tersine döndü.

Ara transfer döneminde kadrosuna kattığı isimlerle sezonun ikinci yarısına Akhisarspor deplasmanında iddialı bir giriş yapan, ancak ardından Erzurumspor’la evinde berabere kalan Beşiktaş’ta umutlar tükenmişti. Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda yer almayan, UEFA Avrupa Ligi’ne ise erken veda eden siyah-beyazlı takım, lig hedefinden de kopmak üzereyken işler tersine döndü.

Geçtiğimiz hafta Antalyaspor deplasmanında 6 gol atan ve iyi bir oyun ortaya koyan Beşiktaş’ta, Japon yıldız Shinji Kagawa’nın da kısa sürede gösterdiği etkiyle umutlar yeniden yeşerdi.
Önceki gün Vodafone Park’ta seyircisiyle buluşan siysah-beyazlı takıma tribünlerden olağanüstü bir destek vardı. Japon yıldız Kagawa’nın da etkisiyle tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarlar, maç boyunca takımın coşkusuna ortak oldu.
Tribünlerdeki Japon futbolseverlerin yanı sıra, basın tribünündeki Japon gazeteciler de dikkat çekti. Oyuna sonradan dahil olan Kagawa, sahaya adım attığı andan itibaren büyük bir coşku yaşandı.
BURAK KABUL GÖRDÜ

Siyah-beyazlılar adına sevindirici bir başka gelişme ise Burak Yılmaz’ın Vodafone Park’ta gördüğü ilgi oldu. Transferi tartışmalara neden olan ve camia içerisinden itirazların geldiği Burak Yılmaz, maç önesi tribünlere çağrıldı.

Tribünlerin neredeyse tamamından destek alan milli futbolcu, attığı 2 golle de kendisine gösterilen sevgiye güzel bir karşılık verdi. Siyah-beyazlılar, bu transfer gerçekleştikten sonra tribünde ve camiada kırılmalar yaşanacağı, gelebilecek protestoların tüm takımı etikleyeceği endişesini taşıyordu.
Siyah-beyazlı forma ile tam 4 bin 130 gün sona golle buluşan Burak’ın da hem heyecanı hem de hırsı dikkatlerden kaçmadı. Hem yönetim kurulu hem de teknik direktör Şenol Güneş, Burak’ın attığı gollerden sonra tribünlerce kabul görmesi nedeniyle derin bir nefes aldılar.
Siyah-beyazlılar, Süper Lig’in ikinci yarısında oynanan 4 maçta toplam 10 puan toplayarak, yeniden şampiyonluk yarışına ortak oldu. Böylece birkaç hafta önce oluşan kara bulutlar, yerini bahar havasına bıraktı. Yeni transferlerden
Burak Yılmaz Nicolas Isimat-Mirin ve Kagawa’nın kısa zamanda takıma uyum sağlaması da, siyah-beyazlılarda yüzleri güldürdü.
#Beşiktaş
#Burak Yılmaz
#Kagawa
5 yıl önce