|

Beşiktaş'a şansı tutmuyor

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek'in, çalıştırdığı ekiplerle eski takımı Beşiktaş'a karşı şansı tutmuyor.

Yeni Şafak
15:39 - 20/09/2015 الأحد
Güncelleme: 12:45 - 20/09/2015 الأحد
AA

Futbolculuk döneminde Beşiktaş'ta sembol olan, birçok şampiyonluk ve kupa kazanan "Şifo" lakaplı Özdilek, yarın Ankara 19 Mayıs Stadı'nda konuk edecekleri Beşiktaş'a karşı ligdeki 15. sınavını verecek.



Teknik direktörlük kariyerine, 2003-2004 sezonunun ikinci yarısında Malatyaspor'da başlayan, ardından A Milli Futbol Takımı'nda yardımcı antrenör olarak çalışan Özdilek, daha sonra Antalyaspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyesspor takımlarında görev yaptı.



Çalıştırdığı takımlarla Beşiktaş'a karşı bugüne dek 14 lig maçına çıkan 49 yaşındaki teknik adam, bu maçlarda 10 yenilgi ve 3 beraberlik alırken, sadece bir maçtan galip ayrıldı. Söz konusu maçlarda Özdilek'in takımları, siyah-beyazlı ekibin filelerini 9 kez havalandırırken, kalesinde ise 24 gol gördü.



Tek galibiyetini Gençlerbirliği'nin başında aldı

Mehmet Özdilek, Beşiktaş karşısındaki tek galibiyetini 2013-2014 sezonunda Gençlerbirliği'ndeki ilk döneminde aldı.Teknik adamlık kariyerinde birisi Malatyaspor, 9'u da Antalyaspor olmak üzere siyah-beyazlı takıma karşı yaptığı ilk 10 maçta galibiyet elde edemeyen Özdilek, siyah-beyazlılara karşı 11. randevusunda ilk kez kazandı.



Mehmet Özdilek'in Gençlerbirliği'nde ilk dönemini yaşadığı 2013-2014 sezonunda, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Beşiktaş'ı konuk eden başkent temsilcisi, rakibini 1-0 mağlup etmişti. Özdilek, Beşiktaş'a karşı daha sonra sırasıyla Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyesspor'un başında 3 karşılaşmaya çıktı.



Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor ile Beşiktaş'a karşı 1-1'lik skorlarla sahadan ayrılan Özdilek, Kayseri Erciyesspor'u çalıştırdığı geçen sezon ise rakibiyle yaptığı mücadeleyi 5-1 kaybederek Beşiktaş karşısındaki en farklı yenilgisini aldı.



Beşiktaş maçları

Mehmet Özdilek'in teknik adamlık kariyerinde çalıştırdığı takımların Beşiktaş ile Süper Lig'de yaptığı maçlarda, aldığı sonuçlar şöyle:




#mehmet özdilek
#beşiktaş
#süper lig
#gençlerbirliği
٪d سنوات قبل