|

Beşiktaş'ı Vida sırtladı

Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş deplasmanda Ankaragücü'nü Vida'nın attığı golle 1-0 mağlup etti. Hırvat oyuncu geçtiğimiz hafta siyah-beyazlıların Erzurumspor'u 4-0 yendiği karşılaşmada da fileleri havalandırmıştı.

Haber Merkezi
20:57 - 24/12/2020 Perşembe
Güncelleme: 21:00 - 24/12/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Domagoj Vida
Domagoj Vida

Süper Lig'in 14. haftasında MKE Ankaragücü sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Mücadeleyi siyah-beyazlılar 1-0 kazandı. Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 61. dakikada Domagoj Vida kaydetti.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 25'e yükseltirken, Ankaragücü ise 9 puanda kaldı.

Gelecek hafta Beşiktaş sahasında Sivasspor'u konuk edecek. Ankaragücü ise deplasmanda Denizlispor ile karşılaşacak.

Beşiktaş'ta 3 eksik

Beşiktaş, MKE Ankaragücü karşısına 3 isminden yoksun çıktı. Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan Gökhan Töre ile Adem Ljajic, Ankara'ya getirilmedi. Geçen hafta bir oyuncusunun yeni tip koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığı açıklanan Beşiktaş'ta kaleci Utku Yuvakuran da kadroda bulunmadı. Siyah-beyazlı ekibin Ankara kadrosuna Ajdin Hasic de dahil edilmemişti.

Sol bekte 5 maç sonra görev değişikliği

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Yalçın, Süper Lig'de 5 maç sonra sol bekte değişiklik yaptı. Ligdeki son 5 maçta sol bekte Rıdvan Yılmaz'a şans tanıyan Yalçın, bu karşılaşmada genç oyuncuyu yedekte bekletip yerine N'Sakala'ya forma verdi. N'Sakala, Süper Lig'de son olarak 6 Kasım'da Gaziantep FK'ye 3-1 kaybedilen karşılaşmada ilk 11'de oynamıştı. Sergen Yalçın, sarı kart cezası biten Valentin Rosier'i de Necip Uysal'ın yerine tekrar sağ bekte sahaya sürdü. Siyah-beyazlılarda Larin de bir maç sonra ilk 11'de forma giydi.

MKE Ankaragücü'nde de 3 değişiklik

MKE Ankaragücü Teknik Sorumlusu Mustafa Dalcı, son iki karşılaşmadaki 11'ini değiştirdi. Atakaş Hatayspor ve Gençlerbirliği maçlarına aynı kadrolarla çıkan Dalcı, Beşiktaş karşısında Erdi Dikmen, Atila Turan ve Ender Aygören'i yedek oturttu. Sarı-lacivertlilerde bu isimlerin yerine Idriz Voca, Daniel Lukasik ile Torgeir Borven ilk 11'de forma giydi.


#Ankaragücü
#Beşiktaş
3 yıl önce