|

Beşiktaş'tan dev anlaşma

Beşiktaş Kulübü ile petrol ve doğalgaz şirketi Lukoil arasındaki işbirliği anlaşması hakkında bilgi verildi.

13:14 - 23/12/2014 Salı
Güncelleme: 13:18 - 23/12/2014 Salı
AA
BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki basın odasında gerçekleştirilen tanıtıma, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Lukoil Türkiye Genel Müdürü Alexander Terletskiy katıldı. 


Orman, hem kulübe hem de taraftara çeşitli avantajlar sunan önemli bir anlaşma imzaladıklarını belirterek, "Önemli kazançlar sağlanacağına inanıyorum. Taraftarımız, Beşiktaş Lukoil Kart kullanarak hem indirim kazanacak hem de kulübümüz bu anlaşmadan ciddi bir gelir elde etmiş olacak. Şu andaki gidiş trendiyle bakacak olursak, tahmin ediyorum Beşiktaş Kulübü bir yılda 3 milyonun üzerinde bir gelir sağlayacak. Beşiktaş camiası olarak taraftarlarımızla beraber hepimizin kazanacağı bir anlaşma yaptık" diye konuştu. 


Spor kompleksi hedefi


Fikret Orman, stat inşaatının tamamlanmasının ardından spor salonu için çalışmalara başlayacaklarını bildirdi. 


Basketbol ve diğer spor alanlarıyla alakalı önemli bir spor kompleksi inşaa etme hedefleri olduğunu aktaran Orman, "Projeler üzerinde çalışıyoruz. O kompleksin isim hakkı ve basketbol takımımızın bundan sonraki süreçteki sponsorlukları da dahil olmak üzere bazı çalışmalarımız var" şeklinde konuştu. 


İşbirliği yaptıkları bütün şirketlerin kazançlı ve memnun olmasının kendileri açısından çok önemli olduğunu dile getiren Orman, "Ne kadar başarılı olursak o kadar fazla sponsor gelir diye düşünüyorum. Günü geldiğinde kamuoyunda paylaşacağımız şeyler olacaktır" dedi. 


"Kulübe yüzde 2 oranında gelir sağlayacak"


Terletskiy ise Türkiye'de 400'den fazla istasyonları bulunduğunu kaydederek, "Bu proje, taraftara indirimin yanı sıra kulübe yüzde 2 oranında bir gelir kaynağı da teşkil edecek. İlk sonuçlarını elde ettik bile. Halihazırda 100 binden fazla kart taraftarlara ulaşmış durumda. İnanıyorum ki içinde yer alan tüm paydaşlara muazzam faydalar sağlayacak" diye konuştu.


Şirket olarak 35'ten fazla ülkede perakende sektöründe faaliyet gösterdiklerini, Türkiye'nin kulüplerle ortaklık kurdukları ilk ülke olduğunu anlatan Terletskiy, gelecek yıllarda farklı alanlarda da siyah-beyazlı kulüple işbirlikleri yapabileceklerini anlatarak, "İlk aşamada taraftar kartı projesiyle başlamak istedik. Bu adımı atmak bizim için çok önemliydi. Bir sonraki sezonda gidişata göre durumu değerlendireceğiz. Bu projeyle rahat bir başlangıç yaptık" dedi.
#Futbol
#Beşiktaş
#Lukoil
#işbirliği
#Fikret Orman
#SÜPERLİG
9 yıl önce