|

Bilic: Çok üzülürüm

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda yarın İngiltere'nin Tottenham takımıyla yapacakları maçla ilgili, "Kafamızın üzerinde bir bıçak yok. Bıçak sırtı bir maç değil" değerlendirmesini yaptı.

Yeni Şafak
17:42 - 10/12/2014 Wednesday
Güncelleme: 17:45 - 10/12/2014 Wednesday
AA
Bilic, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde futbolcu Ersan Adem Gülüm'ün de katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, yarın oynayacakları Tottenham maçını değerlendirdi. 


Takımın hem saha hem de saha dışında iyi bir atmosfere sahip olduğunu vurgulayan Bilic, bu atmosferi en çok etkileyen faktörün de alınan sonuçlar olduğunu dile getirerek, "İyi bir form yakaladık ve üst üste iyi sonuçlar aldık. Yarın karşımızda büyük bir takım var. Dünyanın en iyi liglerinden birinin temsilcisi. Zor bir sınav var karşımızda. İki takım da gruptan çıkmayı garantiledi. Deyim yerindeyse, kafamızın üzerinde bir bıçak yok, bıçak sırtı bir maç değil ama grubu lider bitirmek bizim için çok önemli" diye konuştu.


Sakatlıklar nedeniyle yarın forma giyebilecek oyuncu sayısına bakıldığında çok iyi durumda olmadıklarını kaydeden Hırvat teknik adam,  "Eksiklerimiz var. Sonrasında ligdeki yoğun tempo devam edecek.  Sakatlıklar ve yorgunluk konusunda dikkat etmemiz, çok temkinli olmamız gerekiyor. En iyi antrenman maçtır. Özverimiz de oldukça yüksek. Yarın eksik olanlar bizim için çok önemli oyuncular. Bu engele rağmen en iyisini yapıp, grubu lider bitirmeye çalışacağız" şeklinde ifadeler kullandı. 


Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçlarda yeteri kadar taraftarın önünde oynamadıklarının ifade edilmesi üzerine ise Bilic, "Böyle olursa ben çok üzülürüm. Ne yapabiliriz ki bu duruma karşı? En büyük umudum şu, karşımızdaki rakip Tottenham, oynadığımız seviye oyuncularımız için yeteri kadar motivasyon oluşturacaktır" şeklinde konuştu. 

"Kendimizi köprülerden atacak değiliz"


Lig maçını düşünerek yarın için kadrosunda değişiklikler yapıp yapmayacağı sorusunu Bilic, "Sorunlar var diye kendimizi köprülerden atacak değiliz" ifadesiyle cevapladı. 


Tottenham maçının ardından Gaziantepspor ile yapacakları lig mücadelesinde de sakatlıklar nedeniyle eksikleri olacağını anımsatan Bilic, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Birçok oyuncumuz eksik olacak. Görünen o ki Gaziantep'te de birçok oyuncu eksik olacak. Rotasyon için seçeneklerimiz kısıtlı. Birçok sorun var, bununla ilgili sorun var diye bir kısmımız birinci köprüye bir kısmımız diğer köprüye gidip kendimizi aşağıya atacak değiliz. Bazı engeller var, bunları aşmaya çalışacağız. Sorunlara rağmen yarın takımdan iyi bir performans bekliyorum. Eksik oyuncuların yokluğunu şu döneme hissetmedik. Onların yerine oynayanlar iyi performans gösterdiler. Yarın önemli bir maç. Pazar günü de önemli bir maç. Oyuncuların çok da yorgun olduklarını düşünmüyorum. Çok yoğun bir maç takvimi var. Antrenman temposunu da düşürdük. Sarıyer kupa maçı güzel bir örnek. O kupa maçından sonra Trabzonspor ile oynadık. Sarıyer maçı harika bir antrenman oldu. Bana kalırsa o iyi antrenman sayesinde Trabzonspor maçında fiziksel olarak üst düzey bir performans sergiledik."


Ligin 13. haftasında Gaziantepspor ile yapacakları maçın 15 Aralık Pazartesi gününe konulmaması nedeniyle bir sıkıntısı olup olmadığı sorulan Bilic, "Anlayamıyorum maçı neden pazartesi değil de pazar günü oynuyoruz. Sanırım Trabzonspor'un maçı pazartesi. Bu durum da ilk kez başımıza gelmiyor. Tabii ki pazartesi daha mantıklı ve tercih edilebilir bir seçenek olurdu" dedi. 


"Ayaklarımızı yere sağlam basmalıyız"


Bilic, takım olarak geldikleri noktada ayaklarını yere sağlam basmaları ve iyi çalışmaları gerektiğini ifade etti. 


Her maç gelişim sağladıklarını anlatan Beşiktaş Teknik Direktörü, "Gelişim sağlıyoruz. Maç konsantrasyonunu, fiziksel taktik seviyesini 90 dakika yüksek tutmaya çalışıyoruz. Bazen rakiplerin çıkardığı zorluklar bunun kusursuz işlemesini engelliyor. Umarım oyun kalitesini de yüksek tutarak bunu da geliştirir, alışkanlığı kazanırız. İniş çıkışlar olsa da bunu sürekli hale getirmemiz gerekiyor. Uzun süredir tam bir takım gibi, sağlam bir takım gibi oynuyoruz. Şu anda yapmamız gereken, ayaklarımızı yere sağlam basmak ve iyi çalışmak" şeklinde konuştu. 


Demba Ba ve Mustafa Pektemek'in durumları nedeniyle endişeli olup olmadığı ve Demba Ba'dan iğneyle sahaya çıkmak gibi bir fedakarlık isteyip istemeyeceği sorulan Bilic, daha kötü sonuçlara varacak hamleler yapmak istemediğini belirterek, şöyle devam etti:


"Trabzonspor maçına çıkarken forvette 3 sağlam seçeneğimiz vardı. Maçtan sonra Cenk ve Furkan seçenekleri kaldı. Cenk iyi bir performans gösterdi, gol de attı. Bu durum tek maçlık bir sorun olarak kalırsa ciddi sorun teşkil etmez. Daha uzun sürerse, bundan tüm kulüplerin etkileneceği gibi biz de etkileniriz. Mustafa'nın üç gündür yanındayım. Doktorlar iyi bir iş çıkardı. Çok yakında olmasa da yakında dönecek. Bir kırık söz konusu. Demba Ba'da da kırık var ama durumu çok daha iyi, çok yakında dönecek. Acele ederek oyuncuyu daha uzun dönemde kaybetmemize sebep olacak bir durumun içine girmememiz gerekiyor. Yarın için bu durumla başa çıkabiliriz ama umarım uzun sürmeyecektir ve sakatlık sayısı yüksek olmayacaktır. 4 Ocak'a kadar oynayacağımız çok maç var."
#Futbol
#UEFA Avrupa Ligi
#Beşiktaş
#Slaven Bilic
#Tottenham Hotspur
#Slaven Bilic
#UEFA
#Mustafa Pektemek
#demba ba
#cenk gönen
9 years ago