|

'Birileri güçlü Galatasaray olmasın istiyor'

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, Galatasaray Sportif A.Ş.'nin mali yapısını güçlendirmek için atılan adımların mevzuat çerçevesinde olduğu ve tüm hissedarların menfaati gözetilerek gerçekleştirildiği belirtilerek, ''Birileri güçlü Galatasaray olmasın istiyor'' denildi.

İha
00:00 - 22/10/2012 الإثنين
Güncelleme: 00:25 - 23/10/2012 الثلاثاء
Yeni Şafak
'Birileri güçlü Galatasaray olmasın istiyor'
'Birileri güçlü Galatasaray olmasın istiyor'

Kulübün internet sitesinden ''Birileri Güçlü Galatasaray Olmasın İstiyor'' başlığıyla yayımlanan açıklamada, son zamanlarda, Galatasaray Sportif A.Ş.'nin finansman yapısıyla ilgili ciddi bir bilgi ve yorum kirliliğinin yaşandığı bildirildi. Galatasaray yönetiminin, sürecin her anında son derece şeffaf bir anlayışla tüm paydaşları ve kamuoyunu bilgilendirdiği ve medya organlarında tüm soruları en yetkili ağızdan açık yüreklilikle yanıtladığı, buna rağmen ''zorlama ve maksatlı'' yorumlarla gerçekleri saptırma çabalarının devam ettiğinin üzüntüyle izlendiği vurgulandı.

Açıklamada, Galatasaray Sportif A.Ş. ile Galatasaray Futbol A.Ş. şirketlerinin birleşmesi sürecinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) birleşen şirketlerin gelir-gider yapılarının farklı olması nedeniyle, yatırımcı menfaatlerini gözetmek amacıyla hissedarlara çağrı yapılmasını talep ettiği belirtilerek, ''Kulübümüz bu talebi gönüllü olarak benimseyerek, finansal olarak zor bir süreçte olmamıza rağmen gerekli kaynağı yaratmış ve küçük, büyük bütün yatırımcılarımıza çağrıda bulunarak ellerindeki tüm hisseleri o güne kadar gördüğü en yüksek fiyattan, bedeli nakden ödenmek kaydıyla alabileceğimizi beyan etmemize rağmen, bazı yatırımcılar hisseleri satmamayı kendileri tercih etmiştir'' ifadeleri kullanıldı.

Şirketlerin birleşme sürecinden sonra, hisse senedi fiyatında ciddi ve spekülatif bir yükselişin olduğu hatırlatılan açıklamada, ''Birleşmede tespit olunan şirket değerinin çok üzerini işaret eden bu fiyat hareketi, ne kulübümüzün, ne de ilgili kamu kuruluşlarının herhangi bir etkisinin olmadığı, manipülatif bir yükseliştir. Bu yükselişi takiben, Sportif A.Ş.'nin ana hissedarı olan kulübümüz, birleşme sırasında çağrı yoluyla alınan paylardan başlayarak hisse satışına (26.08.2011) yönelmiş, bu satışlara 12.12.2011 tarihine kadar devam edilmiştir. Altını çizmek isteriz ki bu dönemde gerçekleşen ortalama satış fiyatı, birleşmede oluşan çağrı fiyatının altında olmamıştır ve fiyat düşüşünde ana etken bizim satışımızdan çok tüm diğer sportif hisselerde olduğu gibi 3 Temmuz sureci olmuştur'' denildi.

Üzerinde yorum yapılan sermaye artışı, hisse satışı ve Türk Telekom Arena gelirlerinin Galatasaray Kulübü'nden, Galatasaray Sportif A.Ş'ye devri konularında ayrıntılı bilginin de verildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Sportif A.Ş.'nin mali yapısını güçlendirmek adına atılan tüm adımlar, ilgili mevzuat çerçevesinde ve tüm hissedarlarımızın menfaati gözetilerek gerçekleştirilmiştir. Sürecin her safhasında, yatırımcılarımızı zarara uğratmak değil, bilakis, uzun vadede sahip oldukları değeri daha da yukarı taşıma amacıyla hareket ettiğimizi vurgulamak isteriz.

Daha önce de ifade edildiği gibi, Galatasaray gibi hızla büyüyen spor endüstrisinin öncü kurumlarından birine yatırımcıların kısa vadeli spekülatif kar amacıyla değil, uzun dönemli büyüme ve değer artışı için yatırım yapmaları beklenmelidir. Spekülatif bazı yatırımcılara, kısa vadede kar sağlamak bizim görevlerimiz arasında değildir. Bizim görevimiz, uzun vadede değer yaratarak, bu değeri, yatırımcılarımızla paylaşmaktır. Bunun yolu, güçlü bir mali yapıdan geçmektedir ve yönetimimiz bu bilinçle hareket etmektedir. Son dönemde, donanımlı kurumsal yerli ve yabancı yatırımcıların hisse senetlerimize ilgi gösteriyor olması, ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun en iyi göstergesidir.''

٪d سنوات قبل