|

Boks Federasyonu nakavt!

Boks Federasyonu'nun 2012 yılında yapılan genel kuruluna, Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından alınan iptal kararı Yargıtay tarafından onandı.

Yeni Şafak
15:14 - 8/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:22 - 8/08/2015 Cumartesi
IHA

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, kararın temyiz edilmesi için Yargıtay'a başvurmuştu. Yargıtay, itirazı inceledikten sonra mahkemenin aldığı kararı onadı. Yaşanan süreç içerisinde başkan Gözgeç ve yönetimi, mahkemenin iptal kararına itiraz etmiş, kararı Yargıtay'a taşımıştı. Bu gelişme üzerine 11. Asliye Hukuk Mahkemesi birleştirilen kongre iptal ve kayyum atanması dosyalarına bilirkişi atamıştı. 3 kişiden oluşan heyetin raporunda da usulsüzlükler ortaya çıkmıştı. Eyüp Gözgeç ve yönetimi mahkeme kararlarını Yargıtay'a taşımış ve temyiz haklarını kullanmıştı. Ancak Yargıtay 18. Hukuk Dairesi dosyaları inceledi ve kararını verdi. 5 kişiden oluşan Yargıtay üyeleri mahkemenin verdiği iptal kararının doğru olduğunu ve temyiz itirazının ise reddine karar verildiğini açıkladı.



Kongreye gitmek zorundalar

Yargıtay, evrakı Boks Federasyonu Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. Federasyon yönetimi kararın kendilerine tebliğ edilmesinin ardından 60 gün içerisinde Olağanüstü Genel Kurul kararı almak zorunda. Olağanüstü Genel Kurul kararı alınmaması halinde ise Yargıtay'ın vermiş olduğu kararda, Türk Medeni Kanunu'nun 75/2 maddesinde, 'Yönetim kurulu genel kurulu toplantıya çağırmaz ise üyelerden birinin başvurusu üzerine sulh hakimi üç üyeyi toplantıya çağırmakla görevlendirir hükmüne yer verilmiştir' denildi.



Türkiye Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Eyüp Gözgeç ve başkanlığa aday olan Fuat Alpaslan yarışmıştı. Olağan Genel Kurul öncesinde ise delege seçiminde 'usulsüzlük' yapıldığı gerekçesiyle Alpaslan mahkemeye başvurmuştu. Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi müracaatı kabul ederek Olağan Genel Kurul için iptal kararı verdi. Ancak yapılması halinde ise seçime tedbir kararı konulmasını istedi. Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, mahkemenin tedbir kararında yetkisiz olduğu gerekçesiyle konuyu Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanlığı'na taşıdı. Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanı Hasan Gerçeker ise seçim kararı verdi. Yapılan seçimde Eyüp Gözgeç yeniden başkanlığa başkan seçildi.

#Türkiye Boks Federasyonu
#Yargıtay
#Eyüp Gözgeç
#Fuat Alpaslan
9 yıl önce