|

'Bu kararla Trabzonspor yönetimi düşmüştür'

Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ, Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin genel kurul kararını iptal eden yerel mahkeme kararının Yargıtay tarafından onanmasına ilişkin, "Yargıtay'ın kararından sonra karar düzeltme yapılsın veya yapılmasın yönetim kurulu düşmüştür. Artık kongreyi yönetim kurulu yapamaz" dedi.

Yeni Şafak
13:49 - 11/04/2015 السبت
Güncelleme: 10:53 - 11/04/2015 السبت
AA

Aktuğ, 1967 Trabzonlular Derneğince kentte bir otelde verilen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Öncelikle kendisinin olası bir genel kurulda başkan adayı olmadığını belirten Aktuğ, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıya değindi.



Saldırının kabul edilemez olduğunu belirten Aktuğ, "Bu, provokatörler tarafından yapılmıştır" dedi.



"Trabzonspor'u bu olaya bulaştırmamak lazım" diyen Aktuğ, şunları söyledi:



"Türk futbolunda ilk defa bir kulübün futbol takımını taşıyan otobüse silahlı saldırı oluyor. Daha önce taşlı sopalı, döner bıçaklı saldırı olurdu ama silahlı saldırı ilk defa oldu. Çok tehlikeli bir olay. Gerçekten sayın Valimizin söylediği gibi provokasyonlardan biri olabilir. Çok fazla konuşmamak lazım. Hiç kimsenin de 'ben bu işi hallederim' dememesi lazım. Devlet, devletin polisi, savcısı, yargısı var. Bir an önce bu olayların faalini ortaya çıkarıp kapanması lazım. Federasyonun da bu konuda tedbirleri alması lazım."



"Kongrenin yapılması lazım"


Aktuğ, Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu'nun görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin genel kurul kararını iptal eden yerel mahkeme kararının Yargıtay tarafından onanmasına ilişkin, "Trabzonspor'un bir kongreye gitmesi lazım. Bu kongreye giderken de 'bu yönetim kurulu, kongre yapsın' diye gazeteler yazıyor. Ben hukukçu değilim ama yönetim düşmüş gibi görünüyor. Yargıtay'ın kararından sonra karar düzeltme yapılsın veya yapılmasın yönetim kurulu düşmüş, kongreyi artık yönetim kurulu da yapamaz. Ya eski divan kurulu yapacak, yürütecek, Trabzonspor'un başına gidecekler, kongre yapacaklar ya da söylendiği gibi kayyum atanacak. 'Kayyum atamak Trabzonspor için bir zafiyettir' gibi şeyler var, hayır, yanlış yapılmışsa doğru budur. Bu kongrenin yapılması lazım" değerlendirmesinde bulundu.



Adaylığını açıklayan isimler olduğunu, mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun aday olduğunu söylediğini belirten Aktuğ, "Herkes aday olabilir ama Trabzonspor mali açıdan çok zayıf durumdadır. Kongrede kim aday olacaksa olsun öncelikle finans durumuna, gelir gider durumuna bakacak. 300-400 trilyon açık varsa bunun kapatılması lazım. Onlar varken şampiyonluğa gidecek bir takım oluşturulamaz, futbolculara ödeme yapılamaz, yapsa bile borçlanılacaktır. Borçlandığında Sebatspor'un durumu var. Allah korusun öyle olmamalı" ifadesini kullanmalı.



1967 Trabzonlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu da daha önce İstanbul'da spora hizmet etmiş kişilerle, başkan adaylarıyla beraber olduklarını ve bunun 5'incisini Trabzon'da gerçekleştirdiklerini belirtti.



Trabzonspor'un içinde bulunduğu sorunları anlatan ve yönetim kuruluna eleştirilerde bulunan Hatayoğlu, "Bizim tek amacımız, Trabzonspor. Trabzonspor'a, Trabzon şehrine bordo-mavi renklere aşığız. Bizi bu etkinlikleri yaptırmaya, Trabzonspor adına konuşturmaya tek iten neden bu" dedi.



#Trabzonspor
#Atay Aktuğ
#Yargıtay
#kongre
#yönetim kurulu
٪d سنوات قبل