|

Bu kispet başka kispet

Edirne'de, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi pehlivanların kayıt işlemleri başladı. Kayıt yerinde kispet satışı yapan Ebubekir Kesen, başpehlivan Fatih Atlı için özel bir kispet diktiklerini söyledi.

Yeni Şafak
15:07 - 22/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:17 - 22/07/2015 Çarşamba
IHA

Edirne Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kayıt işlemleri sabahın erken saatlerinde başladı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen çok sayıda pehlivan, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için kaydını yaptırdı. İlk olarak tartıya çıkarak kiloları ölçülen pehlivanlar, boy ve kilo durumlarına göre güreş yapacakları kategorilerde kayıtlarını yaptırmaya devam ediyor.



Türkiye Güreş Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Tahir Yılmaz, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde müsabakaya katılmak üzere kayıt yaptıracak pehlivan sayısının binin üzerinde olmasını beklediklerini söyledi. Kayıt işlemlerinin titizlikle devam ettiğini dile getiren Yılmaz, kesin sayının yarın belli olacağını sözlerine ekledi.



Son başpehlivan Atlı'ya özel kispet


Güreş camiasında 'Kıpsetçi Uğur' olarak anılan Samsunlu Uğur Kesen'in kardeşi Ebubekir Kesen de Türkiye çapında bin pehlivan için kispet yaptıklarını belirterek, "Geçen yılın şampiyonu altın kemer sahibi Fatih Atlı için özel bir kıspet hazırladık. Kendisi çok dalan ve hızlı bir pehlivan olduğu için kıspetinin hafif olmasını istedi. Kıspeti ince deriden yaptık" dedi.



Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri önce kaydını yaptıran pehlivanlar, Er Meydanı'na çıkarak hayallerinin birincilik elde etmek olduğunu belirtti.

#Yağlı Güreş
#Fatih Atlı
#Kispet
#Ebubekir Kesen
9 yıl önce