|

Oktay Derelioğlu isyan etti: Bütün maçlar ihanet dolu

Gaziantepspor'daki teknik direktörlük görevini bırakan Oktay Derelioğlu, takım içerisinde yaşananlarla ilgili flaş iddialarda bulundu. 42 yaşındaki çalıştırıcı kendi futbolcularının bütün maçları sabote ettiği belirtirken, "Bir maçta bir takım kendi kalesine 4 gol atar mı? 7-0 yenildiğimiz Ümraniyespor maçını bir izleyin" diyerek isyanın dile getirdi.

Yeni Şafak
16:32 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:00 - 21/03/2018 Çarşamba
Diğer
Oktay Derelioğlu Gaziantepspor'un başında çıktığı 10 maçta sadece 1 galibiyet yaşarken 9 mücadeleden yenilgiyle ayrıldı.
Oktay Derelioğlu Gaziantepspor'un başında çıktığı 10 maçta sadece 1 galibiyet yaşarken 9 mücadeleden yenilgiyle ayrıldı.

Spor Toto 1. Lig'ten düşmesi kesinleşen Gaziantepspor'da görevinden ayrılan teknik direktör Oktay Derelioğlu, kırmızı-siyahlı ekipte yaşadıklarıyla ilgili olay açıklamalarda bulundu.

Fotomaç'a konuşan Derelioğlu'nun açıklamaları şöyle;
"Tam bir çete olmuşlar"
  • "15 Ocak'ta göreve başladım, ilk gün takımın karşısına geçtim. Futbolcu yerine karşımda 'bize hoca lazım değil, idman yapmamıza gerek yok. Maça hazırız' gibi 18-20 yaş arası gençler buldum. Tam bir çete olmuşlar. 14'ü de çete olmuş. İçlerinde 3-4 tane gerçekten futbol oynamaya hevesli isim var. Bırakmak istedim ama kaptan Şenol Can önüme geçti 'Hocam kal savaşalım' deyince kaldım."

"Bütün maçlarda sabote var"
  • "Bir maçta bir takım kendi kalesine 4 gol atar mı? 7-0 yenildiğimiz Ümraniyespor maçını bir izleyin. Bütün maçlarda sabote var. İncelenmesi lazım. Bunun müffetişler çözmeli biz değil. Bu 14 oyuncunun yer aldığı kadroyla oynadığımız bütün maçlar ihanet dolu. Biz sahada 4-5 kişiyle oynamışız. İçeriden satıldık. Göz göre göre oynamadılar. Bile bile hata yaptılar. Bakın Samsunspor maçında dakika 75, skor 0-0. Furkan'ın şut çataldan dönüyor. Yedekten oturttuğum o futbolculardan biri 'Allah bile istemiyor kazanmamızı' diyor. Mustafa beş dakika sonra iki gol atıyor. Onlardan biri sevineceği yerde Mustafa'ya 'Neden attın yenilsek hoca giderdi' diyor. Bu çetenin başı Hayri Öztürk."
"Türk futbolunu temizlemek adına ifade vermeye hazırım"
  • "Yönetici, başı o çekiyor. Bu adam mercek altına alınmalı. Federasyon incelerse ben de ifade vermeye hazırım. Başkan da bunlara çanak tutmuş. İşin içinde idari menajer Tayfun da var. Bakın ben her türlü mahkeme ortamında Türk futbolunu temizlemek adına ifade vermeye hazırım. Neden? Çünkü aşağıdan çıkardığım genç isimler var. Ben gidince bunlar şimdi gençleri ezecekler. Yeniden bu çete kadro maçlara çıkacak."
"14 oyuncuyu kadro dışı bıraktım, geçleri çıkarttım"
  • "Yenilse de alkışlanacak bir takım kurmak istiyorum. Bu onların düşüncesine tersti. 14 oyuncuyu kadro dışı bıraktım yerlerine altyapıdan gençleri aldım. Mustafa Çakır'a bakın, 14 gün önce lisansını çıkarttık. Lisansın bedeli 3 bin 500 TL. Kulüpte para yok çocuklar sağdan soldan borç topladılar. Hatta birisi para için annesinin bileziğini sattı."
"Temiz takım kurdum rahatsız oldular"
  • "Takımda çete olanları dağıtıp gerçekten futbol oynayacakları aldım. Kaleci Musa Yakar, (milli takıma çağrıldı) Deniz, Mustafa Çakır, Furkan, Ahmet, Olgun, Gökhan, Erdal, Mustafa, Kılıç... bunların hepsi gelecek vadeden isimler. 12 oyuncuyu kadroya kattım. Temiz takım kurdum tabii ki rahatsız oldular."
"Paramı vermezler diye susan teknik adamlar var"
  • "Bir yanlış varsa susmamalıyız. Kimse korkmasın ki futbolumuzun içinde çirkinliklerin bir bir yok edelim. Konuşursam iş bulamam diye korkup susan teknik adamlarımız var. Paramı vermezler diye susan teknik adamlar var. Benim tek korkum Allah'tır. Bütün herkes bildiğini söylesin ki Türk futbolu düzlüğe çıksın. Hak eden oynasın. Hak eden kazansın. Temiz futbol istiyorum."

#Gaziantepspor
#Oktay Derelioğlu
6 yıl önce