|

Çalımbay'dan birlik mesajı

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, camia olarak herkesin bir bütün olması gerektiğini belirterek, “Kenetlenirsek korkulacak bir şey yok, kenetlenmezsek var. Kalan 4 maçtan alnımızın akıyla çıkarak işimizi bitirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/04/2018 Thursday
Güncelleme: 01:35 - 26/04/2018 Thursday
Yeni Şafak
​Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay
​Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlediği haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ligin son 2 haftasında takımının oynadığı futboldan memnun olduğunu ancak aldıkları sonuçtan dolayı mutlu olmadığını söyleyen Çalımbay, “Son maçta kaçırdığımız gollerden memnun değiliz, girdiğimiz pozisyonları değerlendirmemiz gerekiyordu ama kimse bu takım için ‘mücadele etmedi’ diyemez. Takımın böyle maçlarda biraz daha hırslı, istekli olması gerekiyor. Bu tarz maçlar riskli ve dikkat etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

SAKATLIKLAR ELİMİZİ KOLUMUZU BAĞLADI

Bordo-mavililerin tecrübeli teknik direktörü, sakatlıklar konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Bizim elimizi, kolumuzu bağlayan sakatlıklar. Bu maçların sonuçlarında etkili oldu. Şu anda Onur’un sol dizinden sakatlığı var, 2-3 hafta sonra çalışmalara başlar. Castillo, ülkesine gitti bir türlü iyileşmiyor. Önümüzdeki haftadan sonra ancak çalışmalara başlayabilir. Uğur’un kas sakatlığı var. O da önümüzdeki hafta antrenmanlara başlıyor. Kamil Ahmet, iç yan bağlarındaki problem nedeniyle sezonu kapadı. Burak’ın her zamanki ağrıları var. MR’ına göre oynamama riski olabilir. Abdülkadir’in bir gün alt, bir gün üst adalesinde ağrı oluyor. Sezon bitince check-up yapılması gerekiyor. Vücudunda bir şeylerin eksik olduğunu düşünüyoruz. Antalyaspor maçı öncesi belki de 10 oyuncudan faydalanamayacağız” dedi.

KALAN 4 MAÇI İYİ BİTİRMEMİZ GEREKİYOR

Rıza Çalımbay, ligde son 4 haftanın kaldığını anımsatarak, “Her şeye rağmen kalan 4 maçı iyi bitirmemiz gerekiyor. Herkesin kenetlenmesi, takıma sonuna kadar destek olması gerekiyor. Kenetlenirsek korkulacak bir şey yok, kenetlenmezsek var. Kalan 4 maçtan alnımızın akıyla çıkarak işimizi bitirmemiz gerekiyor. Avrupa kupalarına katılma konusunda her şey bize bağlı. Kimsenin elinde değil. Bana göre en önemli karşılaşma Antalyaspor maçı. Kazandığımız takdirde şansımız çok yüksek olacak” ifadelerini kullandı.

BENİM MUKAVELEM SEZON SONU BİTİYOR

Gelecek sezon bordo-mavili takımda olup olmayacağı ve basında adı geçen bazı teknik direktörler hakkında konuşan Çalımbay, “Benim mukavelem sezon sonu bitiyor. Futbolculuk dönemimden önceki Trabzonspor’a baktığımızda hepsi Trabzonlu arkadaşlarımız, büyüklerimiz, Trabzonlu teknik direktörler vardı. Çok iyi bir uyum yakalanmış ve mükemmel bir grafik çiziliyordu. Tekrar herhalde öyle düşünülüyor. Bu gayet normal. Yapılması gereken bir şey. Böyle bir süreci geçmek için bunları ben normal karşılıyorum. Bazı arkadaşlarımızın ismi örneğin Samet ağabeyin, başka arkadaşların ismi çıkıyor, bu da gayet normal” şeklinde konuştu.

  • Bağış hesapları açıldı
  • Maddi olarak zor bir dönemden geçen Trabzonspor, bordo-mavili taraftarın bağış yapma isteği üzerine kulübün resmi internet adresinden hesap numaralarını yayınladı. Yapılan açıklamada, “Ekonomik koşullarımızın düzeltilmesi amacıyla bir seferberlik kampanyası başlatılmıştır. İhtiyaç duyulan her zaman, ‘Trabzonspor yolund’” seferber olan taraftarlarımızın bu çağrıya müspet yanıt vereceğinden kuşkumuz yoktur. Kendini bu büyük ailenin bir parçası hisseden ve destek olmak isteyen tüm taraftarlarımız, imkanları ölçüsünde bağışta bulunabilirler” ifadelerine yer verildi.

Bülbüloğlu FIFA önünde

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, FIFA merkezine giderek Şike Davası’yla ilgili çeşitli temaslarda bulundu. Bülbüloğlu, temaslarının sonrasında FIFA genel merkezinin karşısında ‘Adalet Nöbeti’ tutan taraftarlarla da sohbet etti. Önder Bülbüloğlu, “Trabzonspor olarak hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Dosyamız şu anda FIFA’da. Bir an önce sonuçlanmasını istiyoruz. Çünkü adalet bekleyen ve Türkiye’de temiz futbolu özleyen bir camia var” dedi. FIFA önündeki eyleme de dikkat çeken Bülbüloğlu, “Taraftarlarımız mücadelemizde güçlü ve kararlı. Kendilerine teşekkürü bir borç biliyoruz” ifadelerini kullandı.

#Trabzonspor
#Rıza Çalımbay
6 years ago