|

Cimbom dört köşe

Kupa golcüsü Pandev ile öne geçen G.Saray, ilk yarı biterken yediği gole ikinci yarıda peş peşe gelen gollerle cevap verdi. Kupada 3'te 3 yapan sarı-kırmızılılar, son 3 maç öncesi büyük avantaj elde etti

Yeni Şafak
04:00 - 24/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:31 - 23/12/2014 Salı
Diğer
Galatasaray, kupada Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor engelini rahat aştı. Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'nda Balçova Yaşamspor’a 9 gol atan sarı-kırmızılılar, Diyarbakır’a da fark attı: 1-4. G.Saray maça tutuk başlasa da ilk golü bulan taraf oldu. 31. dakikada Bruma’nın ara pasını iyi değerlendiren Pandev, kaleciyi de çalımlayıp, bomboş kaleye topu gönderdi: 0-1. 42’de Pandev yine bir ara pası sayesinde karşı karşıya kaldığı kaleciyi çalımladı ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Hemen bir dakika sonra Diyarbakır BŞB beraberlik golünü buldu. Ceza sahası içinde bomboş kalan Ertan şık bir vuruşla skora beraberliği getirdi: 1-1. 

OLCAN'IN GOLÜ MAÇI BİTİRDİ

İkinci yarıda rakibine önde baskı kuran sarı-kırmızılılar farka gitti. 69'da Bruma, takımını maçta yeniden öne geçirdi: 1-2. 81’de Olcan Adın sol çaprazdan topu kaleye gönderdi; kalecinin de hatasıyla fark ikiye çıktı: 1-3. 85. dakikada ise Yekta son sözü söyledi: 1-4.

Her türlü transfer teklifine açığız

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, transfer tekliflerine açık olduklarını söyledi. Maç sonrası basın toplantısında konuşan Hamzaoğlu, sonuçtan memnun olduğunu belirterek, "Tabii ki kazanmak ve iyi oynamak için oynuyoruz ama oynamayan arkadaşlara şans vermeyi önemsiyoruz” dedi. Genç hoca, transfer konusundaki bir soru üzerine, "Genç oyuncuların oynayabilecekleri yerlerde 6 ay geçirmeleri hem onlar hem de kulüp için iyi olacak. Her türlü teklife açığız. Pandev'den memnunuz ama istediğimiz seviyede değil. Teklifler olur ve gitmek isterse karar verilir. Şu anda böyle bir düşüncemiz yok" diye konuştu.



G.Saray'da beklenen performansı sergileyemeyen Goran Pandev, kupada dünü de boş geçmedi. Süper Lig'de şimdiye kadar sadece 2 maçta forma giyen ve siftah yapamayan Makedon golcü, Balçova Yaşamspor'a attığı 3 golden sonra, dün de fileleri havalandırdı. 



Galatasaraylı Veysel Sarı, 20. dakikada rakibiyle girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı. Genç oyuncuya burnuna aldığı darbe sonucu tampon yapıldı. Kanlar içinde yerde kalan Veysel Sarı, oyuna devam edemedi ve yerine Yasin Öztekin oyuna dahil oldu. Veysel'in burnunda herhangi bir kırık olmadığı öğrenildi. 


G.Saray'a sevgi seli

G.Saray kafilesine, Diyarbakır’da büyük ilgi vardı. G.Saray’ın kaldığı Sur ilçesindeki otelin önünde toplanan taraftarlar, sarı-kırmızılı ekibe büyük ilgi gösterdi. G.Saray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, taraftarların fotoğraf isteğini geri çevirmedi ve öz çekim yaptı. Gün içinde şehir turu atan, bir esnaf lokantasında ciğerin tadına bakan G.Saraylı yöneticiler, öğleden sonra düzenlenen yemeğe katıldı. Ali Dürüst, burada kısa süreli kanun çalarak hünerlerini gösterdi. Dürüst, gördükleri ilgi için “Bizim için sürprizdi. Diyarbakır'a geldiğimizde kendimizi evimizde hissettik" derken Abdurrahim Albayrak da “Diyarbakır hep böyle oldu. Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum" dedi. 


Otobüse taş!

G.Saray kafilesi, yoğun güvenlik önlemleri altında stada giderken, takım otobüsü stat yakınında taşlı saldırıya uğradı. Otobüsün camları kırılırken, futbolcular yara almadı. Diyarbakırspor otobüsü de stada gelirken taraftarlar arasında arbede yaşandı. Polis, olaylara müdahale ederken, taraftarlar taş atarak karşılık verdi. G.Saray, maç sonu yoğun güvenlik önlemi altında stattan ayrıldı. 

İSTİKLAL MARŞI ISLIKLANDI

Seremonide İstiklal Marşı çalınırken bu esnada stat içinden bir uğultu yükseldi. İstiklal Marşı, Diyarbakır'da ıslık ve 'yuh' sesleriyle protesto edildi. 
#Galatasaray
#Balçova
#Diyarbakır
#Hamza Hamzaoğlu
9 yıl önce