|

PSV Cocu'yu açıkladı

Hollanda Ligi ekiplerinden PSV Eindhoven, Phillip Cocu'nun Fenerbahçe'nin başına geçtiğini duyurdu. Fenerbahçe de yaptığı açıklamada Cocu'yla 3 yıllık sözleşme imzalandığını bildirdi.

Yeni Şafak
12:30 - 22/06/2018 Friday
Güncelleme: 15:41 - 22/06/2018 Friday
Diğer
Philipp Cocu.
Philipp Cocu.

Fenerbahçe'nin yeni hocası olması beklenen Hollandalı Philipp Cocu'yla ilgili flaş bir gelişme yaşanıyor.


PSV Eindhoven, Phillip Cocu'nun Fenerbahçe'nin başına geçtiğini duyurdu. Hollanda ekibinden yapılan açıklamada, 47 yaşındaki teknik direktör Cocu'nun yanı sıra yardımcısı Chris van der Weerden'in de Fenerbahçe'ye gideceği kaydedildi.

Fenerbahçe Kulübü ise borsaya yaptığı bildirimle, Cocu ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

5 katı ücret

  • De Telegraph gazetesi ise sarı-lacivertli kulübün, PSV Eindhoven'den 500 bin euro yıllık ücret alan Cocu'ya 5 katı rakam olan senelik 2,5 milyon euro teklif ettiği öğrenildi.

Cruyff ekolü geliyor

F.Bahçe’de Cocu ile birlikte oyun sistemi değişerek Cruyff ekolü gelecek. Hollandalı teknik adam, genellikle 4-3-3 sistemiyle takımını sahaya sürüyor.

Ofansif oyun sistemini benimseyen Cocu, F.Bahçe’de yeni sezonda tek ön libero iki tane 8 numarayla takımı oynatacak. Yeni transferler de bu sisteme göre transfer edilecek, gelecek vaeden eden genç isimler takviye edilerek altyapıda eğitilecek ve yıldız oyuncu yapılacak. Bu felsefe altyapının tüm yaş gruplarından A Takıma kadar tüm takımları kapsayacak ve gelecekte Fenerbahçe’nin olmazsa olmazı olacak. Cruyff’un oyun anlayışında tüm takım birlikte hareket eder. Oyun içinde, futbolcular sürekli yer değiştirir. Tüm futbolcular her yerde oynayabilecek bir yetenek ve yetkinliğe sahiptir. Bu nedenle numaraların onun oyun anlayışında çok fazla bir önemi yoktur. F.Bahçe’de bu sistem uygulanmaya çalışılacak.


#Philipp Cocu
#Fenerbahçe
6 years ago