|

Dede Korkut hikayelerine imrenince...

Kayseri'de, Dede Korkut hikayelerindeki at süren, ok atan kahramanlara ilgi duyarak atlı okçuluğa başlayan ilk kadın sporcu Neslihan Aydınlı, Türk atlı okçuluğunun dünyada hak ettiği yere getirmek için mücadele veriyor.

Yeni Şafak
12:10 - 26/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 09:15 - 26/09/2015 Cumartesi
AA

Dede Korkut hikayelerindeki at süren, ok atan kahramanlardan etkilenerek atlı okçuluğa başlayan ilk kadın sporcu olan 32 yaşındaki Neslihan Aydınlı, Türk atlı okçuluğunu dünyada hak ettiği yere getirmek için çok çalıştığını söyledi.



Üniversiteyi bitirdikten sonra özel sektörde yöneticilik yapan Neslihan Aydınlı yaklaşık 3 yıldır atlı okçuluk sporu yaptığını belirtti. Aydınlı, "Türkiye'nin ilk atlı okçu bayanı benim. Edebiyatla ilgilenip Dede Korkut hikayelerini okumayan yoktur. O hikayelerde kahramanların atı vardır, onların hayalini kurarsınız. Ben de onlardan etkilenerek, hayalini kurduğum atlı okçuluğa başladım" diye konuştu.



Çanakkale Biga'da 2012 yılında düzenlenen uluslararası bir müsabakaya katıldığını aktaran Aydınlı, "O zaman Biga'daki turnuvaya katılan lisanslı tek atlı okçu bayan bendim, ondan sonra da uzun süre tektim. Şu an 7-10 arasında bayan atlı okçu sporcusu var" dedi.



'Zor bir şey, çok kolay değil'

Atlı okçuluğun olumlu yönlerinin çok fazla olduğunu belirten Aydınlı, şöyle devam etti: "Her şeyden önemlisi kontrolü öğreniyorsunuz çünkü yaklaşık 1 tonluk bir hayvana yön verip ok atmaya çalışıyorsunuz. Zor bir şey, çok kolay değil. Omuzlarınızı dikleştiriyor, yürüyüşünüz değişiyor. Herkesin yapamadığı bir şeyleri başarıyorsunuz. Ayrıca her atlı okçuluk kulübü bir sipahi ocağıdır, yani bir disiplin içinde yürür."



Atlı okçuluğa son dönemde ilginin arttığını aktaran Aydınlı, Türk atlı okçuluğunu dünyada hak ettiği yere getirmek için çok çalıştığını belirtti.



Faaliyetlerini Geleneksel Spor Dalları Federasyonu altında gerçekleştirdiklerini belirten Aydınlı, atlı okçuluğun kendine özgü federasyonu olmasının işlerinin daha da kolaylaştıracağını ifade etti.



Kayseri Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Sami Genel ise Neslihan Aydınlı'nın yetenekli bir atlı okçu olduğunu anlattı. Atlı okçu bayan sporcuların çoğalmasında Neslihan Aydınlı'nın katkısı olduğuna dikkati çeken Genel, "Neslihan hanım bu işe önder oldu, cesaret verdi. Şimdi atlı okçuluk yapmak isteyen bayan arkadaşımız çok var. Ancak biraz zor bir spor. Atlı okçuluk için iyi ok atmak ve iyi ata binmek gerekli. Bu iyi gidişat çok güzel. Türk okçuluğu dünyada hak ettiği yere geliyor" diye konuştu.

#Atlı Okçuluk
#Neslihan Aydınlı
#Sami Genel
9 yıl önce