|

Devşirme değil genç yıldız

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, 4 altın madalya ile yıldızlaşan Viktoria Zeynep Güneş ile ilgili devşirme eleştirilerine üzüldüğünü belirterek, "Viktoria'yı yaşı küçük olduğu için aldım. Amacımız sporcu devşirmek olsaydı, bize gelen olimpiyat şampiyonu 3 sporcuyu alırdık. Viktoria'yı idolümüz olsun diye getirdik" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 03:45 - 2/09/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, Ukrayna asıllı milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş'in başarılarıyla gurur duyduklarını söyledi. Singapur'daki Dünya Şampiyonası'nda kazandığı 4 altın madalyayla Türk spor tarihine geçen Viktoria hakkındaki 'devşirme' eleştirilerine üzüldüğünü belirten Bozdoğan, "Viktoria'yı ilk olarak 2013'te Ukrayna'daki yarışta gördüm. Dönüşü, deparı çok kötüydü ama suyun üzerinde çok güzel kayıyordu. Büyük bir şampiyon olacağını, görür görmez anladım. Ailesini Türkiye'ye davet ettim, gelmek istemediler" dedi.



İÇ SAVAŞ FIRSAT OLDU


Sporcunun ailesinin, Ukrayna'da iç savaş çıkınca fikir değiştirdiğini belirten Bozdoğan, "Aile yeniden bizimle irtibat kurdu. Biz de kapımızın açık olduğunu ancak antrenörü istemediğimizi söyledik" sözleriyle genç yüzücünün karar sürecine açıklık getirdi. Vatandaşlık işlemlerinin 1,5 yıl sürdüğünü ve bu süre içinde hiç yarışamayan genç sporcunun performansının gerilediğini dile getiren Bozdoğan, "Vatandaş olduktan sonra her ay bir yarışa gönderdik. İlk yarışlarında elleri titriyordu ama bunları da aştık. Şimdi tek hedefimiz olimpiyat madalyası" şeklinde konuştu.



İDOLÜMÜZ OLACAK


Güneş ile ilgili devşirme eleştirilerine üzüldüğünü anlatan Bozdoğan, "Biz bu çocuğa çok emek verdik. Viktoria'yı yaşı küçük olduğu için aldım. Amacımız sporcu devşirmek olsaydı, bize gelen olimpiyat şampiyonu 3 sporcuyu alırdık. Viktoria'yı bir idolümüz olsun diye getirdik. Önünde 3 olimpiyat var" değerlendirmesini yaptı.


#Viktoria Zeynep Güneş
#olimpiyat
#devşirme
9 yıl önce