|

Dorukhan hayalindeki ligi açıkladı

Beşiktaş’ta yaptığı çıkışla A Milli Takım’a kadar yükselen Dorukhan Toköz, İngiltere’de oynamak istediğini söyledi. Genç futbolcu, “Bir gün Premier Lig’de forma giyersem, evelallah onun da hakkını veririm” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
09:29 - 6/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 09:37 - 6/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Dorukhan Toköz bu sezon Beşiktaş formasıyla 3 gol  atarken 1 de asist yaptı.
Dorukhan Toköz bu sezon Beşiktaş formasıyla 3 gol atarken 1 de asist yaptı.

Beşiktaş’ta ortaya koyduğu performansla herkesin dikkatini çeken Dorukhan Toköz, kariyer hedeflerin anlattı. Yayıncı kuruluşa konuşan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, “Beşiktaş’ın teklifini duymak benim için çok özeldi. Böyle bir kulübe gelmeyi çok istiyordum. Bir şey ne kadar zorsa, beni o kadar kendine çekiyor. ‘Kadro geniş, önünde pahalı oyuncular olacak, oynayamazsın, gitme’ dediler. Ama ben zoru başarmayı severim” dedi.

İsmi yurt dışından kulüplerle anılmaya başlayan milli futbolcu, “Hayalim İngiltere Premier Lig. Çok büyük takımlar var. Şampiyonluğa oynayan 5-6 takım var. Çok üst düzey lig ve çok üst düzey futbol oynanıyor. Bir gün Premier Lig’de oynarsam evelallah ben de futbolumu oynarım. Orada da başarırım, banko oynarım” ifadelerini kullandı.

"Küsmeyip çalıştım"

Forma için verdiği mücadeleyi anlatan Dorukhan, “Büyük bir camia, böyle bir şeye girmek genelde zor oluyor ama ben zor olmasını severim. Yaşım diğerlerinden genç, alt ligden geliyorum, önümde oynayan oyuncu benden daha maliyetli. Sıra beklerken küsmeyip çalışmak önemliydi. Küsmedim, kendimi geliştirmeye çalıştım. Aileme ‘Çalışıp o formayı bir gün alacağım’ dedim, inanarak söyledim. Hala kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Şenol Hoca’dan çok şey öğreniyorum” dedi.

Dorukhan, ‘idolün kim?’ sorusuna ise “Xabi Alonso ve Busquets. Türkiye’de Emre Belözoğlu” cevabını verdi.

Fikret Orman: Resmi teklif yok

Bu arada Artvin’de ziyaretlerde bulunan Başkan Fikret Orman, Dorukhan’a teklif gelip gelmediği sorusuna “Beşiktaş Kulübe gelmiş herhangi bir resmi bir teklif veya talep yok” dedi.

#Beşiktaş
#Dorukhan Toköz
5 yıl önce