|

Dünya Kupası'nda dev eşleşme

Bursa'da devam eden 3 Bant Bilardo Dünya Kupası'nda son dünya şampiyonu Blomdahl ile son Türkiye Şampiyonu Semih Saygıner ilk maçlarını kazanarak birbirlerine rakip oldular.

Yeni Şafak
16:08 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 15:33 - 6/02/2017 Pazartesi
DHA
Dünya Kupası'nda dev eşleşme
Dünya Kupası'nda dev eşleşme

Blomdahl, Turgay Orak'ı 40-19, Saygıner ise Cho'yu 40-29 mağlup ederek son 16'ya adlarını yazdırdılar. Bilardodaki erken final eşleşmesinin yarınki maçta galip geleni çeyrek finalist olacak.



'Çok heyecanlı bir maç olacak
'

Son dünya şampiyonu Blomdahl yaptığı açıklamada; ''Dünya kupalarının yeni sezonuna başladığımızdan beri mutluyum. Rakibim iyi, güzel ve güçlü başladı. Sonuç itibari ile kazanmaktan dolayı mutluyum. Masalar çok güzel görünüyor, çok kaliteli oyuncular var, herkesin çok sayı yapıp çok iyi oynayacağını düşünüyorum'' dedi. İsveçli şampiyon, Semih Saygıner ile eşleşmesini ise ''Çok heyecanlı bir maç olacak. Bir çok kez birlikte oynadık. İkimizin de çok yüksek oynadığı ve çok kötü oynadığı maçlar var. Onun için her şey olabilir. Güzel bir maç olacağına ve heyecanlı bir maç olacağına eminim'' şeklinde değerlendirdi.



'Günlerce bu maça kilitlendim'

Semih Saygıner ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada hasta olmasına rağmen günlerce bu dünya kupasına kilitlendiğini söyleyerek; ''Aslında değişik duygular içerisindeyim, çok uzun zamandır hazırlanıyorum, onun sinyallerini vermeye başladı Türkiye şampiyonası. Peşinden bu yılın ilk dünya kupasında wild cart aldım. Direkt ilk 32'den başladım. Tabii ki kazanmayı çok istiyordum rakibim çok güçlü bir rakibim vardı ilk turda ki Kore'de rahat yenmişti geçen sene. Bir de hastalık yakaladı ama ona rağmen biraz inatçı bir tipimdir yılmadım, maçı bırakmadım. Günlerce çalıştım, ellerim nasır oldu hatta öyle söyleyeyim ama onun semerlerini almaya başladığımı düşünüyorum. Şimdiki rakibim Blomdahl, İnşallah iki taraf için de zorlu geçer. İyi olan kazansın diyelim'' şeklinde konuştu

#Blomdahl
#Semih Saygıner
#3 Bant Bilardo Dünya Kupası
8 yıl önce