|

Dünya Tekvando Şampiyonu Ayhan Tağızade Azerbaycan Ordusuna katıldı

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalar devam ediyor. Birçok Azerbaycan vatandaşı, gönüllü olarak orduya katılmak için başvuruda bulunurken, dünyaca ünlü Azerbaycanlı sporcular da ordu da yer almak için başvuru yaptı. Azerbaycan'ın tüm dünyaya nam salan karma dövüş sporcusu Tofik Musayev'in ardından Dünya Tekvando Şampiyonu Ayhan Tağızade de Azerbaycan Ordusuna katıldı.

Haber Merkezi
13:43 - 30/09/2020 Çarşamba
Güncelleme: 15:01 - 30/09/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Ayhan Tağızade 2015 yılında altın madalya kazandı.
Ayhan Tağızade 2015 yılında altın madalya kazandı.

Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ'da son yılların en şiddetli çatışmaları yaşanıyor. 28 yıl önce Ermeniler tarafından işgal edilen bölgede, yine Ermenistan tarafından saldırılar düzenlendi. Bu provokasyona yanıt veren Azerbaycan ordusu, kapsamlı bir harekatla 7 köyü ve stratejik tepeleri ele geçirdi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalarla beraber, birçok Azerbaycan vatandaşı gönüllü olarak orduya katılmak için başvuruda bulundu. Bu isimler arasında dünyanın da tanıdığı sporcular da yer alıyor.

Azerbaycan'ın tüm dünyaya nam salan karma dövüş sporcusu Tofik Musayev'in ardından Dünya Tekvando Şampiyonu Ayhan Tağızade de Azerbaycan Ordusuna katıldı. Konuyla ilgili paylaşım yapan Azerbaycanlı gazeteci Ceyhun Aşirov, "Azerbaycanın tekvando'da Avrupa ve Dünya şampiyonu sporcusu Ayhan Tağızade gönüllü olarak orduya katıldı" ifadelerini kullandı.



  • Ayhan Tağızade kimdir?
  • 20 Ocak 1996 yılında Azerbaycan'da doğan Ayhan Tağızade, 2015 Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazandı. Tağızade ayrıca 2017 yılında İslami Dayanışma Oyunları'nda 68 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.
#Ayhan Tağızade
#Azerbaycan
4 yıl önce