|

Dünya Tekvando Şampiyonasında yarı finaldeyiz

Türkiye Erkek ve Bayan Tekvando Milli Takımları, Dünya Takımlar Tekvando Şampiyonasında yarı finale yükseldi.

Yeni Şafak
18:57 - 12/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:16 - 12/12/2016 Pazartesi
DHA
Türkiye Erkek ve Bayan Tekvando Milli Takımları, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dünya Takımlar Tekvando Şampiyonası'nda yarı finale çıkma başarısı gösterdi.
Türkiye Erkek ve Bayan Tekvando Milli Takımları, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dünya Takımlar Tekvando Şampiyonası'nda yarı finale çıkma başarısı gösterdi.

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dünya Takımlar Tekvando Şampiyonasına erkekler ve bayanlarda dünyanın en iyi 8 ülkesi katıldı. Bayanlarda ve erkeklerde 4'erli 2 gruptan oluşan şampiyonada gruplarında ilk 2 sırayı alan ülkeler yarı finale yükseldi.



Servet Tazegül, Yunus Sarı, Cihat Çakmak, Berk Can Süngü, Hasan Can Lazoğlu ve Serdar Yüksel'den oluşan Türkiye Erkek Tekvando Milli Takımı, A Grubu'nda Kore, Rusya ve İran ile eşleşti. İlk maçında Kore'yi 26-25 mağlup eden Türkiye, ikinci maçında Rusya'ya 20-10 yenildi. Son maçında İran'ı 31-19 yenen Ay-yıldızlılar, grup ikincisi olarak adını yarı finale yazdırdı.



Nur Tatar, İrem Yaman, Rukiye Yıldırım, Nafia Kuş ve Durdane Altunel'den oluşan Türkiye Bayan Tekvando Milli Takımı, B Grubu'nda Kore, Amerika Birleşik Devletleri ve Azerbaycan ile eşleşti. İlk maçında Kore'ye 16-14 mağlup olan Türkiye, daha sonra Amerika Birleşik Devletleri'ni 15-12, Azerbaycan'ı ise 11-1 yenerek grup ikincisi oldu ve yarı finale yükseldi.



Bu sonuçların ardından Türkiye, yarı finalde erkeklerde Azerbaycan, bayanlarda ise Çin ile eşleşti. Yarı final müsabakaları yarın TSİ 13.00'te başlayacak
#Tekvando
#Servet Tazegül
7 yıl önce