|

Dünyanın en zorlu yarışı başlıyor!

Arjantin, Bolivya ve Şili'de olmak üzere üç ülkede düzenlenecek 36. Dakar Rallisi yarın başlıyor.

Yeni Şafak
15:39 - 3/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:41 - 3/01/2015 Cumartesi
AA
Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yarın başlayacak yarış, 13 etaptan oluşan 2 haftalık yolculuğun ardından 17 Ocak Cumartesi günü yine aynı yerde son bulacak.


Yarışın 7. günü Şili'nin Iquique kentinde bir günlük dinlenme fırsatı yakalayacak yarışmacılar, dünyanın en zorlu dayanıklılık mücadelelerinden biri kabul edilen Dakar Rallisi'nde yaklaşık 9 bin kilometrelik yol kat edecek.


Rallide her yıl olduğu gibi motosiklet, otomobil, kamyon ve ATV araçları olmak üzere 4 farklı klasmanda yarışlar düzenlenecek. Yarışta 164 motosiklet, 138 otomobil, 64 kamyon ve 48'i ATV olmak üzere toplam 414 araç yer alacak.


Dört Türk yarışıyor

Milli sürücüler Selçuk Bektaş, Şakir Şenkalaycı, Serkan Özdemir ve Koray Özkaplan, yarışta Türkiye'yi motosiklet kategorisinde temsil edecek.


Geçen yıl 3 kişi öldü

Geçen yıl otomobil kategorisinde Nani Roma, motosiklette Marc Coma, kamyonda Rus Andrey Karginov zirvede yer alırken, ATV araçlarında birincilik Şilili Ignacio Casale'nin olmuştu. Belçikalı motosikletçi Eric Palante ve iki Arjantinli seyircinin ölümü ise ralli camiasını yasa boğmuştu.
#ralli
#Dakar Rallisi
#Otomobil Sporları
#Arjantin
#Şili
#Peru
9 yıl önce