|

Dünyanın zirvesine çıkacağız

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, mayıstaki kongrede seçilmesi halinde sarı-kırmızılı kulübü şahlandıracağını söyledi. Kulübü dünyanın zirvesine çıkaracağını ifade eden Cengiz, “Genel kurulun tercihine herkes saygı duymalı. Ben seçilirsem, kulübün yeri en yukarısı olacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 01:49 - 23/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu makamında ziyaret etti.
Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu makamında ziyaret etti.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz son 8 haftaya girilirken şampiyonluğun en güçlü adayının kendilerinin olduğunu söyledi. "Derin Galatasaray" şeklinde sürekli olarak medyada bir algı olduğunun altını çizen Cengiz, “Türkiye’nin çok güvene ihtiyacı var. Kavgasız gürültüsüz adilce bir yarış olmasını diliyorum. Biz eğer şampiyon olamazsak hak ederek kazanılan şampiyonluğu alkışlarım. Bu bir spor, bu bir yarış, hak edeni tabi ki alkışlarım” dedi. Galatasaray’da mayıs ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerinde yeniden aday olacağını açıklayan Mustafa Cengiz, “Ben Galatasaray’ı şahlandırmayı, Avrupa ve Dünya'nın tepesine oturtmayı planlıyorum. Yeter ki tekrar seçileyim. Genel kurulun tercihine saygı duymak zorundasınız. Ben yeniden adayım ve Galatasaray’ı dünyanın tepesine çıkartmak için yeniden seçilmem halinde elimden geleni yapacağıma ve bunu başaracağıma inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HERKES İLE KÖTÜ AYRILIYORUZ

Galatasaray’da kavga kültürüne yer olmadığına dikkat çeken Mustafa Cengiz, birlik beraberliğe vurgu yaparak “Son yıllarda kulüpten ayrılan teknik adamlar oldu. Hepsi ile itilaflı ayrılıyoruz. Biz kimse ile kötü ayrılmak istemeyiz. Son 2-3 hocamız ile mahkemelik olmuşuz” dedi. Bu sezon voleybol takımına paraların ödenmesinden sonra takımın mağlubiyet almadığına dikkat çeken Mustafa Cengiz, “Para ödemeye başladık. Mağlubiyet yok. Biz elimizden geldiği tüm branşlarımıza ödemeler yapıp kimsenin alacağı kalmasın istiyoruz, bunun için çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Maaş ödemeleri konusunda çok büyük hassasiyet gösterdiğini anlatan Mustafa Cengiz, “Beni bilen bilir, ödeme konusunda önceliğimi her zaman çalışanlara veririm. Burada da böyle yapıyorum, kulüp çalışanları maaş ödemelerinde öncelikli gelir. Önce emek verenler, önce emekçinin hakkı, bu felsefem hiç değişmez" diyerek sözlerini tamamladı.


Cengiz'den bakanlara ziyaret

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yi makamlarında ziyaret etti. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamaya göre, Başkan Mustafa Cengiz, yönetim kurulu üyesi Hacı Hüseyin Toprak, Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Abdurrahim Albayrak ve Galatasaray Gayrimenkul AŞ Genel Müdürü Mehmet Akif Şener, Soylu ile Özhaseki'ye ayrı ayrı ziyarette bulundu.

Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyaretlerde Bakan Özhaseki'ye memleketi Kayseri'yi temsilen 38 numaralı, Trabzonlu olan Bakan Soylu'ya da yine memletinin plaka kodu olan 61 numaranın yazılı olduğu ve sarı-kırmızılı renkleri taşıyan formaların hediye edildiği bildirildi.

  • Cimbom Trabzon'a hazırlanıyor
  • Galatasaray, ligin 27. haftasında Trabzonspor'u konuk edeceği maçın hazırlıklarını sürdürdü. İdmanda futbolcuların, reaksiyon ile ivmelenme çalışmaları yapıp, ardından 10'a 10 hedefli ve hedefsiz pas oyunu gerçekleştirdikleri aktarıldı. Milli takımlardaki Selçuk, Serdar, Muslera, Belhanda, Linnes ve Nagatomo'nun idmanda yer almadı.

Her maç ayrı final

54 puanla ligde liderlik koltuğunda oturan Galatasaray'da tek hedef Trabzonspor maçından 3 puanla ayrılmak. Kalan 8 haftada şampiyonluk yarışında birbirinden kritik karşılaşmalar yapacak olan sarı-kırmızılılarda, teknik heyet takıma her maçın final olduğunu vurguluyor.

#Galatasaray
#Mustafa Cengiz
#Süpe rlig
6 yıl önce