|

Edirne başpehlivansız kaldı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Trakya Birlik adına güreşen Edirne'nin tek başpehlivanı Ahmet Yavuz, geçen yıl uygulanmaya başlanan yaş sınırına takılarak, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine katılamayacak.

Yeni Şafak
09:38 - 22/07/2015 среда
Güncelleme: 06:43 - 22/07/2015 среда
IHA

14 yıldır Sarayiçi'nde başpehlivanlık kategorisinde mücadele eden Ahmet Yavuz 41 yaşında olduğundan dolayı yönetmelik gereği Tarihi Kırkpınar Er Meydanı'na veda etti. Cumhuriyet tarihinin tek Edirneli Başpehlivanı ünvanına sahip Ahmet Yavuz, geçen yıl uygulamaya başlanan yaş sınırı ile Kırkpınar'da yer alamayacak olmasına "Hayırlı olsun, yapacak bir şey yok" dedi.



Geçen yıl son kez başpehlivan olarak Kırkpınar'da güreştiğini belirten Yavuz, Kırkpınar'da güreşecek olan tüm pehlivanlara başarılar diledi. Bu yıl Temmuz ayının ilk haftası Yunanistan'da düzenlenen yağlı güreşlerde Ahmet Yavuz başpehlivan olmuştu.



'Edirne'de güreşe ilgi az'

Türkiye Güreş Federasyonu Edirne İl Temsilcisi ve aynı zamanda Trakya Birlik Spor Kulübü Başkanı Önder Yücel, Edirnelilerin güreşe olan ilgisinin az olduğunu belirterek, "Edirne, Kırkpınar'ı bu sene başpehlivansız geçirecek" dedi.



Kırkpınar gibi bir organizasyona ev sahipliği yapan Edirne halkının güreşe ilgisinin yeterli düzeyde olmadığını ifade eden Yücel, "Genç pehlivanlarımız yetişiyor ama yeterli değil. Edirnelilerin güreşe olan ilgisi az. Kırkpınar'a gelen seyirci sayısında Edirneli çok azdır. Edirneliler genellikle yazlıklara gitmeyi tercih ederler. Ama maalesef bu sorunları sadece Kırkpınar zamanı geldiğinde konuşuyoruz. Belediyenin ve Trakya Birlik'in bu konuda bir katkısı var ama yeterli değil. Ama Edirne ve bazı ilçelerin de alt yapıdan minik güreşçiler yetiştirmeye başladık. Bunu Edirne'nin bütününe yaymamız lazım okullardan alarak güreşçiler yetiştirmemiz gerekiyor. Alt yapıya önem vermek, çocuklara güreşli sevdirmek gerekiyor. Güreşçi yetişmiyor. Güreşin esas merkezi burası ama biz Kırkpınar'ı bir organizasyon olarak görüyoruz. Buna belediye de dahil. Bir spor olarak görmüyoruz. Kırkpınar'a belediye ve Trakya Birlik'in yanında başka kurum ve kuruluşlarında destek vermesi gerekiyor. Bu destek yetmiyor, bir yere kadar" ifadelerini kaydetti.

#Ahmet Yavuz
#Edirne
#Başpehlivan
#Trakya Birlik
#Kırkpınar
9 лет назад