|

Saffet Akbaş'tan Merih Demiral açıklaması: "Biz elimizden kaçırmadık"

Sarı-lacivertli takımın eski altyapı görevlisi Saffet Akbaş, Juventus forması giyen milli futbolcu Merih Demiral'ın sarı-lacivertli takımdan ayrılış sürecini anlattı.

09:09 - 14/04/2021 Çarşamba
Güncelleme: 11:21 - 14/04/2021 Çarşamba
Diğer
Merih Demiral'ın Transfermarkt'taki güncel piyasa değeri 30 milyon  euro.
Merih Demiral'ın Transfermarkt'taki güncel piyasa değeri 30 milyon euro.

Fenerbahçe'de yetişen ve forma şansı bulamadığı için sarı lacivertli kulüpten ayrılan Merih Demiral'la ilgili o dönemin altyapısında görev alan Saffet Akbaş açıklamalarda bulundu.

Ajansspor'a konuşan Akbaş, "Merih Demiral'ın ayrılmasında sizin ve arkadaşlarınızın bir hatası oldu mu?" sorusuna şu cevabı verdi;

"Telefonlara cevap vermedi"
  • "Şöyle söyleyeyim. Başkan Aziz Yıldırım, Müjdat Yetkiner vasıtasıyla bir ekip kurulmasını istiyor. Müjdat hoca da bana 'Gelir misin' dedi. 'Gelirim hocam. Şartlarım şunlar' dedim. Kulüp kabul etti. Yanımıza Kemalettin'i (Şentürk) de aldık. O da şartlarını koydu. A Takım için oyuncu izlemeyle işe başladık. Altyapının başında Şenol Çorlu vardı. Başkan 1,5 sene sonra altyapının başına Müjdat hocayı getirdi. Müjdat hoca, göreve geldikten 3 veya 4 ay sonra Merih'i telefonla aradığını ancak cevap vermediğini bize söyledi. Sonra Merih'in annesini babasını aramışlar. Yok! Kimse nerede olduğunu bilmiyor. Telefonu kapalı. Haber alınamıyor derken Başakşehir o zamanki İBB ile antrenmanlara çıktığı yönünde haber gelmiş. İBB, bunun yasak olduğunu yani yanlış yaptığını farkına varıyor. Hatta idmanın yarısında Merih'i çıkarıp onu uzaklaştırıyorlar."

"Merih'i ne Şenol hoca ne de Müjdat hoca kaçırmıştır"
  • "Merih, amatör de olsa Fenerbahçe'nin futbolcusu. Bu yüzden hem İBB kulübü hem de Merih ceza alır. Yönetim de, Müjdat hocaya 'Merih'e profesyonel imza attıracağız onu getirin' diyor. Ama Müjdat hoca Merih'i bir türlü bulamıyor. Merih yine ortada yok. Aradan 10-15 gün geçiyor. Merih'in Portekiz'de olduğunu duyuyorlar. Tabii Merih tek başına bu işleri yapamaz. Bir menajer vasıtasıyla gidiyor oraya. Keşke bunu Merih'e sorsanız. Açık yüreklilikle anlatsa. Ben de Müjdat hocadan duyduklarımı aktarıyorum. Olayları birebir yaşamadım. Fenerbahçe'ye yetiştirme parası vermemek için Portekiz'de 1 sene amatör takımda oynaması gerekiyor. Sonra yine orada profesyonel olup Türkiye'ye geçtiğinizde prosedürü tamamlamış oluyorsunuz. Yetiştirme parası vermiyorsunuz. Merih'te de böyle bir yola gidildi. Sonuçta başardılar bunu. Fakat sanki biz elimizdeki oyuncuyu kaçırmışız gibi bir algı yaratıldı. Hakaretlerde bulunanlar oldu. Ama Merih'i ne Şenol hoca ne de Müjdat hoca kaçırmıştır. Oyuncu 18 yaşını beklemiştir. Belki kendi gönlüyle belki de başkalarının vasıtasıyla Fenerbahçe'den ayrılmıştır. Durum budur."


#Merih Demiral
#Fenerbahçe
3 yıl önce