|

Emre Belözoğlu'ndan büyük fedakarlık

A Milli Futbol Takımımızın Arnavutluk'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşma öncesi kaptanımız Emre Belözoğlu'nun büyük bir fedakarlık örneği gösterdiğini öğrenildi. 39 yaşındaki oyuncu sakat olmasına rağmen iğnelerle mücadelede forma giydi.

10:04 - 12/10/2019 Cumartesi
Güncelleme: 10:19 - 12/10/2019 Cumartesi
Diğer
A Milli Takımımız da Emre Belözoğlu sakatlığına rağmen forma giydi.
A Milli Takımımız da Emre Belözoğlu sakatlığına rağmen forma giydi.

A Milli Futbol Takımımız EURO 2020 Elemeleri'nde Şükrü Şaraçoğlu'nda kritik bir mücadeleye çıktı. Milliler, Arnavutluk'u 90. dakikada Cenk Tosun'un attığı golle 1-0 mağlup etti ve grupta 18 puan ile liderliğini sürdürdü.

Bu mücadele öncesinde kaptan Emre Belözoğlu'nun büyük bir fedakarlık örneği gösterdiği öğrenildi. Tecrübeli oyuncu sakat olmasına rağmen, karşılaşmada forma giymek için iğne oldu.

  • TRT Spor'un haberine göre 39 yaşındaki oyuncu, Arnavutluk maçı öncesi doktorların 'İğneyle oynarsa sorun olabilir' raporuna, "Ben bu maçta oynamayacaksam hangi maçta oynayacağım. Bu maçtan ilerisi yok" diyerek karşılık verdi ve oynamak istediğini teknik ekibe iletti. Yıldız oyuncu karşılaşmaya ilk 11'de başladı ve 66. dakikada yerini İrfan Can Kahveci'ye bıraktı.

Kaptan Emre Belözoğlu mücadele sonrası yaptığı açıklamalarda, "Ülkemizin büyüklüğünü herkese ispat etmemiz gereken bir geceydi. Tüm kahramanlarımız, sınırda, o savaş sırasında dahi 'maç ne oldu?' diye birbirlerine soruyordur. Biz de onları düşünüyoruz. Allah, ayaklarına taş değdirmesin." ifadelerini kullandı.




#Emre Belözoğlu
#A Milli takım
5 yıl önce