|

En büyük balığı avlamak için yarıştılar

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, Türkiye Zıpkınla Balık Avlama Bölge Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı.

Yeni Şafak
17:44 - 26/04/2015 Pazar
Güncelleme: 14:49 - 26/04/2015 Pazar
IHA

18 takımın katıldığı yarışmada 74 sporcu Burhaniye sahillerinde en büyük balığı avlamak için 5 saat süreyle mücadele ederken, dereceye giren sporculara madalya ve kupaları verildi.



Burhaniye de, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun düzenlediği Türkiye Zıpkınla Balık Avlama Bölge Şampiyonası yapılırken büyük heyecan yaşandı. Botlarla denize açılan sporcuları, 5 saat süreyle en büyük balığı avlama heyecanı sararken, toplam 62 kilo balık avlandı. İskele yat limanında, hakem heyeti, yakalanan balıkları tek tek tarttı. Yarışmanın sonunda 7 bin 90 puanla Söke Belediye Spor birinci olurken, 19 bin 20 puanla İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ikinci, 13 bin 540 puan alan Söke Gençlik Spor Kulübü de üçüncü oldu. Dereceye giren sporcuların ödülleri Türkiye Sualtı Sporları As Başkanı Doç.Dr. Şahin Özen ve Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ile İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Gençlik Müdürü Ali Keleş tarafından verilirken büyük coşku yaşandı.



12 sporcu Milli Takım'a davet edilecek


Başarılı 12 sporcunun milli takıma davet edileceğini anlatan Federasyon Asbaşkanı Şahin Özen, ”Sualtı Sporları Federasyonu Zıpkınla Balık Avı Bölge Şampiyonası'nı icra ettik. Bu şampiyonada 8 veya 9 takım temmuz ayı içerisinde yapılacak final müsabakasına katılma halkını elde edecekler. Bu gün 18 takım 74 sporcu ile Burhaniye de 5 millik bir alan içerisinde, 5 saat süreyle sporcularımız yarıştılar. Ve sonuç da ilk üç, kupa ve madalya ile ödüllendirildi. Final müsabakalarından sonra da tekrar hem takım olarak ilk üç ve bireysel olarak 12 sporcuyu milli takıma davet edeceğiz. Kamptan sonra seçilecek olan milli takımımız İspanya'nın Kadis şehrinde eylül ayı içindeki Avrupa Şampiyonasına katılacak. Zıpkınla Balık Avı Şampiyonası'nda geçtiğimiz yıllarda dünya dördüncülüğü gibi önemli bir derecemiz var. Artık burada da hedefimiz madalya ya uzanmak. Madalya alabilecek sporculara sahibiz. Umut ediyoruz ki, bu branşta uluslararası arena da ülkemize madalya kazandıracağız” dedi.



Keleş: Güzel bir organizasyon oldu


İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Ali Keleş ise, "Türkiye Su Altı Sporları Federasyonumuzun Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası eleme müsabakalarına ev sahipliği yaptık. Güzel bir organizasyon oldu. Katılan 18 takımımız 74 tane sporcularımıza da Burhaniye'yi tanıtıp onları en iyi şekilde ağırlamak istedik. Başarılı olduğunu düşünüyoruz. İlk defa yapılan bir organizasyondu. Son derece zevkli güzel. Halkın katılımı da son derece yüksek olduğu bir müsabaka oldu. Ben federasyon yetkililerine Burhaniye'yi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Belediyemize federasyona gösterdiği ilgiden dolayı tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Her şey çok güzeldi. Katılımcılar memnun ayrıldılar” açıklamasında bulundu.



Elibol: Çok verimli bir meraydı


Birinci olan ekip sporcularından Mert Elibol da, 2015 yılının Ege yılı olduğunu belirterek, "Akdeniz eleme müsabakalarında birinci olarak Söke belediyesi adına yarışmayı tamamladık. Çok güzel bir yarışmaydı. Burhaniye belediyesine teşekkür ederiz. Çok güzel bir lokasyon olan yeri ayarlamışlar bize. Deniz koşulları olarak da çok verimli bir meraydı. Çok güzel balıklar avladık. Çok teşekkür ederiz” dedi.



Şenses: İkinci oldu, mutluyuz


İkinci olan takımın sporcusu Gökhan Şenses ise, ”Burhaniye'ye İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü olarak geldik. Gayet güzel bir yarışma geçirdik. Hava biraz soğuktu ama insanların bize sıcak davranması sonucu gayet güzel keyifli bir yarışma geçirdik. İkinci olduk, mutluyuz. Türkiye şampiyonasına kaldık. Bakalım orada neler yapacağız” dedi.

#Türkiye Zıpkınla Balık Avlama
#Bölge Şampiyonası
#balıkesir
#burhaniye
9 yıl önce
default-profile-img