|

En zor ve en anlamlı şampiyonluğum

Dünya Supersport Şampiyonası'nda 4. kez şampiyon olan milli motosikletçi, “Benim için en zoru oldu. Sezon içinde çocuğumu kaybetmem, yarışlara hazırlanamamam, moral olarak kötü durumda olmama rağmen bu şampiyonluğa ulaşmanın ayrı bir önemi var" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:35 - 21/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Dünya Supersport Şampiyonası'nda dördüncü kez şampiyon olan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Katar'da düzenlenen törende kupasını aldı. Sofuoğlu'na kupasını, Katar Motorsporları ile Motor ve Motosiklet Federasyonları Başkanı ve Lusail Uluslararası Pisti Genel Müdürü Nasır Halife El-Atiyye verdi.



Sofuoğlu, bu yılki şampiyonluğunun diğer tüm şampiyonluklarından daha zorlu olduğunu dile getirdi. Normal şampiyonluklarında, sezon içinde rakiplerinin zorluk çıkarttığını ancak bu sezon en büyük zorluğun çocuğuyla alakalı olduğunu aktaran Sofuoğlu, "Sezon içinde çocuğumu kaybetmem, o dönemde hep hastanede kalmam, yarışlara hazırlanamamam, moral olarak kötü durumda olmama rağmen bu şampiyonluğa ulaşmanın ayrı bir özelliği var. Bu sezonki şampiyonluk 4. ama benim için en zoru oldu. Belki pistte değil ama normal hayatta en zor şampiyonluğuma ulaştım" diye konuştu.



Birkaç yıl daha yarışmalara devam edeceğini kaydeden Sofuoğlu, "Rabbim inşallah bu geldiğimiz noktada yeni sporcular yetiştirmek için farklı başarılar nasip eder. En büyük isteğim yeni sporcular yetiştirmek. İnşallah onların şampiyonluklarına vesile oluruz" dedi.



RAZGATLIOĞLU 1 numara olacak






Kenan Sofuoğlu, Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda 1. olan 18 yaşındaki milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu'nu ve onun dışında daha genç sporcuları da yetiştirdiğine değinerek, bu isimlerin de ileride Avrupa şampiyonluğuna ulaşmasını umduğunu söyledi. Razgatlıoğlu'nun gelecek yıl için Supersport 1000cc'de yarışacağını daha sonra da superbike dünya şampiyonasına çıkmasının beklendiğini vurgulayan Sofuoğlu, "Türkiye'nin ilerleyen yıllarda motor sporlarında bir numaralı sporcusu olacağına inanıyorum. Ben de Toprak'ın yanında olmak istiyorum. Çünkü Toprak, gerçekten bu ilgiyi, bu alakayı, bu tecrübeyi, hakkeden bir sporcu" diye konuştu.


#Dünya Supersport Şampiyonası
#Kenan Sofuoğlu
#Avrupa Superstock
#Toprak Razgatlıoğlu
9 yıl önce