|

Erdoğan'ın başpehlivandan isteği...

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Orhan Okulu, final müsabakasından sonra ilk tebrik telefonunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığını söyledi. Antalyalı sporcu Cumhurbaşkanı'nın kendisinden bir de isteği olduğunu ifade etti.

Yeni Şafak
15:47 - 27/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:08 - 27/07/2015 Pazartesi
Diğer

654. Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde finalde rakibi Osman Aynur'u yenerek başpehlivan olan Orhan Okulu, zaferden sonra açıklamalarda bulundu.



Hürriyet'e konuşan Okulu, kazandığı zaferden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti ve müsabakadan sonra ilk tebrik telefonunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığını söyledi.



Üç çocuk isteği

Sevincini Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da paylaştığını dile getiren Okulu, “Cumhurbaşkanımız beni cep telefonumdan aradı. O an çok heyecanlandım. Final müsabakasına 4 aylık kızım Zeynep'in uğuru ile çıktığımı söyleyince Cumhurbaşkanımız, 'Tek çocuk olmaz. Senden en az 3 çocuk bekliyoruz' temennisinde bulundu. Kendisi ayrıca 15 gün sonra beni makamına davet etti. Bu ilgiden dolayı da onur duydum" diye konuştu.



Hedef Elmalı Güreşleri

Güreşlere hazırlanma sürecinde antrenörü Kemal Yılmaz'ın kendisine çok büyük katkı sağladığını vurgulayan Okulu, “Başta aileme, antrenörüme, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a ve beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Çok zorlu bir yarıştan alnımın akıyla çıktım. Şimdiki hedefim Elmalı güreşleri. Bu güreşlerde iki kez altın kemer kazandım. Eğer üçüncü kez zafere ulaşırsam bu kemerin ebedi sahibi olacağım" dedi.



'Kemer parolası için çıktım'

Final müsabakasında karşılaştığı Serik Belediyesi güreşçisi Osman Aynur'a da teşekkür eden Okulu, şöyle konuştu: “Son müsabaka gerçekten zorlu geçti. İki Antalyalı güreşçinin altın kemer için mücadele etmesi gerçekten mutluluk verici. Müsabakadan sonra kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. O da beni tebrik etti. Zaten Osman Aynur'la yakın arkadaşız. Ben zaten 2013 yılında ikinci olmuştum. Bu yılki güreşlere de mutlak altın kemer parolası ile çıkmıştım. Allah bu mutluluğu nasip etti çok mutluyum."


#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#orhan okulu
#başpehlivan
#Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri
9 yıl önce