|

Ertelenen maçın tarihi belli oldu

FIFA, Filistin ile Suudi Arabistan arasındaki ertelenen 2018 FIFA Dünya Kupası elemeleri rövanş maçının, 5 Kasım'da oynanacağını açıkladı.

Yeni Şafak
16:42 - 21/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:46 - 21/10/2015 Çarşamba
AA

FIFA'dan yapılan açıklamaya göre, Juan Angel Napout başkanlığında toplanan FIFA Dünya Kupası elemeleri bürosu, 13 Ekim'de yapılması gereken ancak ertelenen Filistin-Suudi Arabistan karşılaşmasının, Filistin Futbol Federasyonu'nun güvenlik garantisi vermesinin ardından 5 Kasım'da oynanmasını kararlaştırdı.



Güvenlik görevlisi atanacak

Ayrıca müsabakanın en iyi koşullarda oynanması için Filistin makamlarıyla işbirliği içinde çalışacak bir güvenlik görevlisinin atanacağı da belirtildi.



Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, İsrail'in kontrol noktaları ve geçiş konusunda duydukları endişe nedeniyle maçın, Filistin dışında bir ülkede oynanması için FIFA'dan onay aldığını, kararın nihai ve bağlayıcı olduğunu açıklamıştı.



Filistin'in bu gelişme sonrası yaptığı itiraz sonrası tarafların federasyon başkanları, İsviçre'nin Zürih kentindeki FIFA Genel Merkezi'nde bir araya gelmiş ve mücadelenin ertelendiği duyurulmuştu.



#filsitin
#suudi arabistan
#fıfa
#2018 FIFA Dünya Kupası elemeleri
9 yıl önce