|

EURO 2024’ü istiyoruz

Futbol Federasyonu, aday olduğumuz 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) logo ve sloganını tanıttı. Kalp şeklindeki logoyla ev sahipliğinin coşkusu, 2024 rakamına işlenmiş durumda. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Yürekten inanıyoruz, kazanacağız. Bu ülkeye böyle güzel bir organizasyon yakışır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:50 - 20/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye'nin sloganı, “Birlikte paylaşalım” olarak açıklanırken organizasyonda bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Hükümet olarak biz her şeyimizle bunun arkasındayız. Güzel ülkemize, büyüyen Türkiye'ye böyle bir organizasyon çok yakışır” dedi
Türkiye'nin sloganı, “Birlikte paylaşalım” olarak açıklanırken organizasyonda bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Hükümet olarak biz her şeyimizle bunun arkasındayız. Güzel ülkemize, büyüyen Türkiye'ye böyle bir organizasyon çok yakışır” dedi

Türkiye'nin ev sahipliğine aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) için logo ve slogan tanıtım toplantısı, Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi. EURO 2024'ün ev sahipliği adaylığı için belirlenen logonun tanıtıldığı toplantıda, Türkiye'nin sloganı ise 'Birlikte paylaşalım' olarak açıklandı. Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, federasyon yöneticileri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Hüsnü Güreli, Ali Dürüst, Cengiz Zülfikaroğlu, Ali Düşmez, Erhan Kamışlı, Mustafa Çağlar, Alaattin Aykaç, Mete Düren, Fuat Guguloğlu, genel sekreter Kadir Kardaş, TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Dursun Özbek, TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Mustafa Temel Bozbağ, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Murat Şahin, beIN SPORTS CEO'su Yousef Al-Obaidly'nin yanı sıra 2024 Spor Tanıtım Elçisi olarak seçilen Ampute Milli Futbol Takımı oyuncusu Barış Telli ve çok sayıda davetli katıldı.

CUMHURBAŞKANIMIZ DA ÇOK İSTİYOR

Tanıtım toplantısında konuşma yapan Bakan Osman Aşkın Bak, “Heyecanlıyız, mutluyuz. Ülke olarak heyecanımızı paylaşmayı, yaşamayı severiz. Yaptığımız statlar, tesisler bizleri gururlandırıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız sporun içinden gelen birisi. Futbolun her kademesinde bulunmuş bir lider. O da bunu çok istiyor. Bu noktadaki desteği tam. Sayın Başbakanımız da aynı şekilde bu adaylığı yürekten destekliyor. Hükümet olarak biz her şeyimizle bunun arkasındayız. Güzel ülkemize, büyüyen Türkiye'ye böyle bir organizasyon çok yakışır” dedi. “Birlikte paylaşalım” sloganına vurgu yapan Bak, “Bizlerin geleneklerinde, genlerinde paylaşmak var. Paylaşmayı severiz. Misafirperverliği severiz. 2023, Cumhuriyetimizin 100. yılı. Coşkuyla kutlayacağız ardında da Avrupa Şampiyonası için hedefimizi başaracağız” ifadelerini kullandı.


YENİ PROJELER DEVAM EDİYOR

Osman Aşkın Bak, Türk milletinin heyecanını, EURO 2024'te tüm dünyaya göstermek istediklerini dile getirdi. Stat projelerinin 30'un üzerinde olduğunu hatırlatan Bak, “Bu statlardan 13'ü tamamlandı, 6'sını da bu sene sporseverlerin hizmetine sunacağız. Yeni projeler devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız tesis seferberliği başlattı. Hükümet olarak Türk futbolunun marka değerini biliyoruz. Artmasını da istiyoruz. TFF'nin 27 Nisan'a kadar hazırlaması gereken dosya için her türlü desteği veriyoruz. Valilerimizle de toplantılar yapıldı. Hem İçişleri Bakanlığı hem de Gençlik ve Spor Bakanlığımız adım adım hazırlıklara eşlik ediyor” açıklamasında bulundu.

BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Türkiye'nin bir turizm cenneti olduğunu anlatan Gençlik ve Spor Bakanı Bak, sözlerini şöyle tamamladı: “İnsanları ağırlayacak yatak kapasitemiz var. Her şey için hazırız. Pek çok büyük organizasyon yaptık diğer branşlarda da. Bize çok yakışır, çok da istiyoruz. En az Fransa, İngiltere ve Almanya kadar güvenli bir ülkeyiz. Sıcak, heyecanlı insanlarız ve hazırız. Yürekten inanıyorum, 2024'ü biz alacağız. Böylesine devasa bir organizasyonu yapacak kapasitemiz olduğunu herkesin kabul etmesi lazım. Futbolda da ekonomide de bölgemizde de büyüyoruz. Sağlam adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Bu ülkeye böyle büyük bir organizasyon yakışır. Birlikteyiz ve birlikte güçlüyüz."

Müslüman bir ülke olarak almak istiyoruz

EURO 2024 adaylığımızın logo ve tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Futbol Federasyona Başkanı Yıldırım Demirören, EURO 2024 ev sahibi adaylığını 11 ay önce 15 Şubat'ta duyurduklarını hatırlatarak, “2 Mart'ta ise UEFA'ya resmi başvurumuzu yaptık. Süreç, aday şehir ve statları tespit etmemizle devam etti. Ardından 9 kentimizin vali ve belediye başkanları ile yoğun mesailer gerçekleştirdik. Bugün de 2024 yolculuğumuzda önemli bir günü birlikte yaşıyoruz” yorumunu yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği desteğin bu yolda kendilerine büyük güç kattığının altını çizen Demirören, “Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ve hükümetin desteğiyle EURO 2024'ü Türkiye'ye armağan etmek istiyoruz. Müslüman bir ülke olarak bu organizasyonu almak istiyoruz. 4 kez müracaat ettik. Bu da kararlılığımızın göstergesidir. Buradan spor sevgisiyle bize daima güç veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a destekleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği 2023 hedefinde büyüyen Türkiye'de, büyüyen federasyon ve gelişen futbolla en güçlü aday biziz. Hükümetimizin ve bakanlıklarımızın, UEFA'nın istediği tüm garantileri vermesi, bu yarışta en büyük avantajımız olacak” şeklinde konuştu.

UNUTULMAZ BİR AN BIRAKACAĞIZ

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, adaylık sürecinde en önemli kozlarından birinin de genç, modern ve enerjik statlar olduğuna vurgu yaparak, “Futbol altyapı yatırımında dünyaya örnek ülkeyiz. O kadar görkemli statlar yaptık ki UEFA, 2019 Süper Kupa'yı bize verdi, 2020 Şampiyonlar Ligi finaline adayız. Güçlüyüz, o finali de alacağız” ifadelerini kullandı. Aday şehirler hakkında ise Yıldırım Demirören, “İstanbul başta olmak üzere, Ankara'dan Eskişehir'e, İzmit'ten Bursa'ya, Konya'dan Antalya'ya, Trabzon'dan Gaziantep'e, Türkiye'yi kapsayan 9 şehir ve 10 stadımızla mükemmel bir ev sahipliği için şimdiden hazırız. Aday şehirlerimizin hepsi, aynı zamanda birer turizm cenneti” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'nin köklü tarihi ile tüm Avrupa'yı ağırlamaktan onur duyacağını aktaran Başkan Yıldırım Demirören, “Türkiye Futbol Federasyonu, vizyonu ve gücüyle futbol coşkusunu Avrupa sınırlarının ötesine taşıyacak kapasitededir. Türk ve Avrupalı gençlere futbolu daha çok sevdirmek, EURO 2024'teki en önemli misyonumuzdur. Hedefimiz, Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihinde unutulmaz bir anı bırakmak. Bunu da yapacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

  • Sloganın anlamı derin: Bütün kalpler Türkiye'de atacak
  • Türkiye'nin UEFA EURO 2024 logosundaki kırmızı renk, evrensel dostluk ve hoşgörüyü simgeliyor. Aynı zamanda EURO 2024 için duyulan cesaret ve enerjiyi de gösteriyor. Siyah renk, Avrupa Futbol Şampiyonası'na bilgelik katıyor. Gücün renklerdeki simgesi siyah, Türk insanının mizacındaki ağırbaşlılık ve asaleti de simgeliyor. Futbolda kendi kararını veren kahraman insanların denge, yeniden doğuş, özgüven ve yüksek konsantrasyon karakteri, yağmurla dolu bulutlar gibi bereketli siyahın derinliğinde anlam buluyor. Geometride evrenin küçük bir modeli olan daire, takım, takım ruhu ve mükemmeli aramayı içeren EURO 2024 logosundaki güçlü mesajlarını en yoğun şekilde futbol topunda sembolleştiriyor. Daire ile özgün bir uyum gösteren yıldız ise, erdem, profesyonellik ve üretkenliği hedefleyen insan bedenini temsil ediyor. Yıldızın etrafındaki beş adet beşgenin her biri futbolun en önemli paydaşları olan futbolcu, teknik adam, taraftar, hakem ve golü simgeliyor. Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği idealinin coşkusu, kendini kalp şeklindeki 2024 rakamında ifade ediyor. 2024 ve Türkiye ifadesinin birleşmesi, uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapma arzusu ve Türkiye'nin birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini vurguluyor.
Avrupa'ya birlik çağrısı

EURO 2024 sloganı "Birlikte paylaşalım" ile kamuoyuna şu mesaj veriliyor: "Her kesimden insanı 'dünyanın en sevdiği oyun' ile Türkiye'de bir araya getireceğimizin sözünü veriyoruz. Avrupa'nın önde gelen turistik merkezlerinden biri ve dünyanın coğrafik merkezi olarak EURO 2024'ü geniş bir kitle ile buluşturmak ve bu deneyimi tüm milletler ile paylaşmak istiyoruz. Kaynaşmayı, çeşitliliği ve ulaşılabilirliği futbol aracılığıyla teşvik edebilecek bir konumdayız. Futbol tutkumuzu, ülkemizin güzelliklerini ve turnuvanın kalıcı mirasını gelin BİRLİKTE PAYLAŞALIM."


Tanıtım elçimiz Barış Telli

2024 Spor Tanıtım Elçisi olarak Ampute Milli Takımı oyuncularından Barış Telli'yi seçtiklerini açıklayan TFF Başkanı Demirören, “İnanıyorum ki Barış Telli ile 80 milyonun kalbi 2024 için atıyor. Logomuzda heyecanımızı anlatan kalp, peşinden milyonları koşturan futbol topu, üzerinde yıldızımız ve 2024'ü temsil eden 24 rakamı yer alıyor. Avrupalılara çağrımız sloganımızdan belli, gelin futbol bayramını birlikte paylaşalım” dedi.

  • 9 kent 10 stadyum
  • Türkiye'nin ev sahipliğine aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri adaylık dosyasında yer alacak şehir ve stadyumlar şöyle: İstanbul (Atatürk Olimpiyat Stadyumu ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu), Bursa (Büyükşehir Belediye Stadyumu), Antalya (Antalya Stadyumu), Eskişehir (Eskişehir Yeni Stadyum), Gaziantep (Gaziantep Stadyumu), Konya (Büyükşehir Belediye Stadyumu), Trabzon (Şenol Güneş Spor Kompleksi), Kocaeli (Yeni Stadyum), Ankara (Yeni Stadyum).
Resmi site yayında

Türkiye'nin adaylık süreci hakkındaki tüm gelişmeleri Türk ve Avrupa kamuoyu ile paylaşmak için adaylığın web sayfası olan, 'www.euro2024adayiturkiye.com' Türkçe ve İngilizce içerikle hizmete girdi. EURO 2024'ün düzenleneceği şehirlerin tanıtımının da yer aldığı site ile Türkiye'nin adaylık süreci tüm dünyayla paylaşılacak.

#Avrupa Şampiyonası
#Futbol
#EURO 2024
6 yıl önce