|

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fatih Terim için kullandığı 'sicili bozuk' sözleri nedeniyle PFDK'ya sevk edildi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ülker Stadyumu'nda yaptığı açıklamada; Fatih Terim için kullandığı 'sicili bozuk' ifadesi 'sportmenliğe aykırı' olması nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Haber Merkezi
11:50 - 19/09/2019 Perşembe
Güncelleme: 16:02 - 19/09/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Ali Koç, dün basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulunmuş ve Fatih Terim'e imada bulunarak 'sicili bozuk' ifadesi kullanmıştı.
Ali Koç, dün basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulunmuş ve Fatih Terim'e imada bulunarak 'sicili bozuk' ifadesi kullanmıştı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, dün akşam Voleybol Takımı'nın sponsorluk anlaşması sonrası basına yaptığı açıklamada Fatih Terim için 'sicili bozuk ifadesi kullanmıştı. PFDK, Koç'un bu sözlerine ilişkin bir açıklamada bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan disiplin sevkine ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
  • "Fenerbahçe A.Ş. Kulübü Başkanı Ali Yıldırım Koç'un 18.09.2019 tarihinde medyaya yaptığı "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" denildi.
Terim'e 'Sicili bozuk' dedi

Ali Koç, dün basın mensuplarına yaptığı açıklamada Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'le ilgili açıklamaları büyük yankı uyandırmıştı. Koç, Terim için "Bir insanın sicili nasıl oluyor da bu kadar bozuk olabiliyor" ifadelerini kullanmıştı.



Galatasaray'dan Koç'a cevap

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Teknik Direktör Fatih Terim hakkında yaptığı 'Sicili bozuk' açıklamasına cevap verdi ve Terim'in sarı-kırmızılı takımın başında kazandığı kupaların fotoğrafını paylaştı.


Fatih Terim'den Şampiyonlar Ligi göndermesi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise Şampiyonlar Ligi'nde Club Brugge ile oynanan maçın ardından Ali Koç'un sözleriyle ilgili soruya şu karşılığı verdi;

  • "Maçtan önce öğrendim, hedef buysa. Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda burada olmayanlarla ilgili konuşmayalım. Sicilin, parayla, nüfusla reklamla doldurulamadığı bir yerdeyiz. Kimin ne dediğine dönünce bakacağız, değerse cevabını vereceğiz. Şimdiye kadar kim aldıysa, yine cevabını veririz. Başka bir yerdeyiz, burada kalalım. Gerekirse cevap vereceğiz hiç kimse merak etmesin."



#Ali Koç
#Fenerbahçe
5 yıl önce