|

Fenerbahçe, Fatih Terim'in gözdesiyle anlaşma sağladı

Transfer çalışmalarına devam eden Fenerbahçe, Fatih Terim'in de takip ettiği ve Galatasaray'a kazandırmak istediği 26 yaşındaki Japon oyuncu Hidemasa Morita için kulübü Santa Clara ile anlaşma sağladı. Yıldız oyuncunun kısa süre içerisinde İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

19:56 - 28/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 20:09 - 28/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Morita'yı kadroya katmak istiyordu.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Morita'yı kadroya katmak istiyordu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, en az 3 oyuncuyu kadrolarına katmak istediklerini açıklamıştı. Bu oyunculardan birisinin de Portekiz Ligi ekiplerinden Santa Clara forması giyen 26 yaşındaki Japon oyuncu Hidemasa Morita olduğu biliniyordu.

Portekiz basınından Renascença'nın haberine göre Fenerbahçe, Morita için Santa Clara ile her konuda anlaşma sağladı. 26 yaşındaki ön liberonun kısa süre içerisinde İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Fatih Terim de Galatasaray'a istiyor

Geçtiğimiz günlerde Portekiz basınında yer alan haberlerde Galatasaray'ın, Hidemasa Morita'yı transfer etmek istediği iddia edilmişti. Haberlerin detayında Fatih Terim'in, Japonya - Sırbistan maçında 26 yaşındaki ön liberoyu izlediği ve transferi için onay verdiği kaydedilmişti.

7 Ocak 2021 tarihinde Kawasaki'den bedelsiz olarak transfer edilen oyuncunun, takımından ayrılmaya sıcak baktığı öğrenildi. Bu sezon oynadığı 8 karşılaşmada, 1 golle takımına katkı sağlayan Morita, aynı zamanda 1 yıl önce Japon Ligi'nde sezonun 11'ine seçilmişti.

Hidemasa Morita kimdir, kaç yaşında ve nereli?

  • 10 Mayıs 1995 tarihinde Japonya'da doğan Hidemasa Morita, futbola kendi ülkesinde başladı. Daha sonra RKU ve Kawasaki formaları giyen 26 yaşındaki ön libero, 7 Ocak 2021 tarihinde bedelsiz olarak Portekiz Ligi ekiplerinden Santa Clara'ya transfer oldu. Sözleşmesi 2024 yılında sona erecek olan Morita'nın güncel bonservis değeri 3 milyon euro civarında.


#Hidemasa Morita
#Fenerbahçe
#Galatasaray
3 yıl önce