|

Fenerbahçe'den gitti Portekizlilerin gözdesi oldu

Fenerbahçe alt yapısında yetişen ve futbol hayatını Portekiz'de sürdüren Merih Demiral, devre arası transfer döneminde Sporting Lizbon'a imza atmıştı. Demiral, Lizbon'un ikinci takımıyla çıktığı ilk maçta göz doldurdu ve maçın adamı seçildi.

Yeni Şafak
13:48 - 7/02/2017 Salı
Güncelleme: 13:58 - 7/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Fenerbahçe'den sezon başında ayrılan Merih Demiral, Portekiz'in Alcanenense takımına transfer olmuştu.
Fenerbahçe'den sezon başında ayrılan Merih Demiral, Portekiz'in Alcanenense takımına transfer olmuştu.

Fenerbahçe alt yapısında yetişen ve sezon başında Alcanenense'ye transfer olan Merih Demiral, devre arasında Sporting Lizbon'la kiralık anlaşma sağlamıştı. Portekiz devinin ikinci takımında denenecek olan futbolcu ilk sınavını başarıyla verdi. Demiral, Famalicao ile oynanan mücadelede karşılaşmanın yıldızı oldu.



Portekiz'de yayın yapan Ojogo Gazetesi'nin haberine göre; Merih Demiral girdiği bütün düelloları kazanmasının yanında güçlü fiziği ve oyuna olan teknik katkısıyla dikkat çekti. Basit bir top kaybının dışında mükemmele yakın bir oyun sergileyen Demiral bıraktığı güzel imaj ile de taraftarlarının sevgisini kazandı.



18 yaşında ve 1.90 boyunda olan Merih Demiral devre arası transfer döneminde Alcanenense takımından Sporting Lizbon'a transfer olmuştu. Lizbon'un ikinci takımında denenen futbolcunun satın alma opsiyonu da Portekiz devinde bulunuyor.



Hatırlanacağı üzere Merih Demiral'ın Sporting Lizbon'a transferi o dönem sosyal medyada yankı uyandırmıştı. Fenerbahçeli taraftarlar böylesine yetenekli bir futbolcunun sezon başında bedelsiz olarak takımdan ayrılması hakkında yönetime tepki göstermişti.









#Fenerbahçe
#Merih Demiral
#Sporting Lizbon
7 yıl önce