|

FIFA kiralık oyuncu ve transfer düzenlemeleri yapacak

FIFA Başkanı Gianni Infantino verdiği bir röportajda, futbola getirmeyi düşündüğü yeni düzenlemelerle daha fazla şeffaflık ve açıklık sağlamayı hedeflediğini vurguladı.

Yeni Şafak
10:05 - 4/11/2016 Cuma
Güncelleme: 10:29 - 4/11/2016 Cuma
Yeni Şafak
UEFA Eski Genel Sekreteri Infantino, FIFA'nın İsviçre'deki merkezinde Reuters'a röportaj verdi.
UEFA Eski Genel Sekreteri Infantino, FIFA'nın İsviçre'deki merkezinde Reuters'a röportaj verdi.

Futbol dünyasında temizlik yapmak istediğini sık sık dile getiren FIFA Başkanı Gianni Infantino verdiği röportajda bu isteğini yinelerken, futbolda bazı düzenlemeler yapacağını da açıkladı.



Infantino, futbolda istediği şeyin "daha fazla şeffaflık ve açıklık" olduğunu dile getirdi ve şöyle konuştu:


  • "Çoğu zaman transferlerde gerçek olsun ya da olmasın "yabancı" bir şeylerin olduğu algısı var. Bu, 1 ya da 2 aylık bir dönemde milyon dolarlık bütçelerden bahsedince önemli bir konu haline geliyor. Her şeyin kurallar çerçevesinde gerçekleştiğinden emin olmamız gerekiyor."

UEFA'nın eski genel sekreteri Infantino futbola yalnızca finansal değil iş gücü boyutunda da düzenlemeler gerektiğini söyledi ve şunları ifade etti:


  • "Bir diğer önemli konu da kulüplerin kiralık oyuncu gönderme sayısı ve genç oyuncuların durumu. FIFA 2001 yılında Avrupa Komisyonu ile transfer konusunda bir anlaşma imzaladı. Bu konu önemli çünkü en iyi genç oyuncular birçok farklı kulübe kiralık olarak gönderiliyorlar. Bu ne kulüp ne de oyuncu için iyi bir şey. Düşüncem; takımları bu konuda kısıtlamak."

Halihazırda pek çok Avrupa kulübü genç oyuncularını kiralık göndermiş durumda. Böyle bir kuralın FIFA tarafından uygulamaya konması halinde ise en çok, 37 futbolcusunu kiralık olarak gönderen Chelsea etkileneceğe benziyor.



#Chelsea
#FIFA
#Gianni Infantino
7 yıl önce