|

Fikret Orman'ı sevindiren haber

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 8 yıl önce başladığı otel inşaatının çevre kirlliğine yolaçtığı, Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle çevrecilerin açtığı davayı kazandı.

Yeni Şafak
10:35 - 9/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:45 - 9/04/2015 Perşembe
DHA

6 yıl süren davada Bodrum 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın kendilerinin şaşırtığını belirten çevreciler, mücadelelerinin süreceğini söyledi.



Beşiktaş Kulübü Başkanı, işadamı Fikret Orman, Gündoğan Mahallesi'ndeki 150 dönümlük arazi üzerine 8 yıl önce 1200 yataklı Blue Otel'i yaptırmak için inşaat çalışmalarına başladı. İş makineleriyle otelin inşaatının önündeki 300 metrelik sahilde 'kaçak iskele yapılarak kıyı kenar çizgisinin doğal halinin bozulup, çevre kirlliğine neden olunduğu' iddiasıyla, dönemin Gündoğan Belediyesi, otelin imara aykırı bölümlerini mühürledi. İddiaya göre, mühür sökülüp, inşaata devam edildi.



Gündoğan Peynirçiçeği Gönüllüleri Derneği, Mavi Yol Girişimi ve Gümüşlük Çevre Platformu, imar kanununa aykırı olduğunu ileri sürdükleri otel inşaatının çevre kirlliğine neden olduğunu ve Kıyı Kanunu'na muhalefet edildiği ileri sürüp, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 2009 yılında, Bodrum 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.



Davanın dün görülen 17'nci duruşmasında mahkeme kararını verdi. Mahkeme, otel inşaatıyla ilgili evrak ve izinlerin tamam olduğunu belirtip, Fikret Orman lehine karar verdi. Duruşma çıkışında açıklama yapan Gündoğan Peynirçiçeği Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek, davanın bu karar ile bitmesinin mümkün olmadığını ve sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtip, "6 yıldır sürdürdüğümüz hukuk mücadelesinde beklemediğimiz bir karar ile karşılaştık. Davayı kazandığımızı düşündüğümüz anda verilen bu karar bizi gerçekten üzdü. Ancak, konuyu yakından takip ederek çevre, doğa ve kamu adına bu müdaleye devam edeceğiz. Bu konuda izleyeceğimiz yolu ve mücadeleyi önümüzdeki günlerde yapacağımız basın açıklaması ile duyuracağız" dedi.



"Doğa katliamına göz yummayacağız"


Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar ise Gündoğan Koyu'nda büyük bir doğa katliamı yaşandığını belirtip, "Mücadelemizin bittiğini hiç kimse düşünmesin. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Suçlular cezasız kalmayacak. Normal vatandaşa uygulanan kanunlar sırtı ve cebi kalın olanlara da aynen uygulanmalı. Ama bu mücadelede umudumuzu yitirmedik. Her türlü yasal platformda bu otele karşı mücadeleyi sürdüreceğiz. Fikret Orman, şimdilik kazanmış olabilir ama o kadarda rahat etmesin" diye konuştu.



İnşaatı tüm hızla devam eden Blue Otel'in Haziran'da hizmete açılmasının beklendiği bildirildi.


#beşiktaş
#fikret orman
#dava
#çevreciler
#kirlilik
#inşaat
#otel
9 yıl önce