|

Filistin halkına umut olmak istedim

Dünya şampiyonu milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu, Filistin adına 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alabilmek için Asya Kıtası Elemeleri'ne katıldı. Filistin'de yaşanan olaylara duyarsız kalamadığını belirten Tanrıkulu, "Filistin adına yarışacağımdan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın bilgisi vardı" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:19 - 20/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Eski dünya şampiyonu ve olimpiyat ikincisi milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu, Filistin adına 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alabilmek için Filipinler'de düzenlenen Asya Kıtası Elemeleri'ne katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda müşavir olarak çalışan Bahri Tanrıkulu, 2012 Londra Olimpiyatları'ndan sonra Türk Milli Takımı'nda görev almadığını söyledi. Daha önce Filistin'den milli takım daveti aldığını anlatan Bahri, "2012 Londra Olimpiyatları'ndan beri yarışmadığım için Filistin adına yarışabilme şansım vardı. Filistin'de yaşanan olaylara duyarsız kalmak istemedim" dedi. Organizasyona izinsiz katılmadığını dile getiren Bahri, "Filistin adına yarışacağımdan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın bilgisi vardı. Bu konuyu paylaştığımda beni desteklediler ve 'Sonuna kadar arkandayız' dediler" diye konuştu.



İLK MADALYAYI KAZANDIRDIM


Manila'daki 2016 Rio Olimpiyatları Asya Kıtası Elemeleri'nde bronz madalya almasına karşın kota alamadığını belirten Bahri, şöyle konuştu: "Filistin'e ilk madalyasını kazandırdım. IOC yetkilileri buradaydı. IOC, wild card'ı (özel izin) Filistin'e vermeyi planlıyor. Bunun gerçekleşmesi halinde 36 yaşında olimpiyatlara yeniden gideceğim. Böylelikle Türk sporculara örnek, Filistin halkına moral ve gençlerine rol model olacağım."



SOSYAL MEDYADAN DA PAYLAŞTI


Bahri, Filistin bayrağını göndere çektirmesiyle ilgili sevincini sosyal medya hesabından şu şekilde dile getirdi: "Filistin Milli Takımı adına katıldığım turnuvada Asya kıtası 3.'sü olup Filistin tarihinin ilk resmi madalyasını kazanıp, bayrağını göndere çektiğimi gururla bildiririm. 36 yaşında böyle önemli bir başarıyı elde etmekten gurur duyuyor, Filistin topraklarında yaşanan zulümler sonrası Türk halkının temsilcisi olmaktan onur duyuyorum . Filistin halkına armağan olsun."



Dünya Şampiyonu Avrupa ikincisi


Daha önce Türkiye adına yarışan Bahri Tanrıkulu, ay-yıldızlı formayla büyük başarılara imza attı. 2001, 2007 ve 2009'da Dünya şampiyonu, 2003'te Dünya üçüncüsü olan Tanrıkulu, 2005, 2006 ve 2008 yıllarında Avrupa ikincisi oldu.



2004 Atina'da gümüş aldı


Tanrıkulu, 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda ise Türkiye'ye gümüş madalya kazandırmıştı. İnanılmaz maçlar sonunda finale çıkan milli sporcumuz, ABD'li Steven Lopez'e yenilip Olimpiyat ikincisi olmuştu.


#Bahri Tanrıkulu
#Filistin
#Rio Olimpiyatları
8 yıl önce