|

'Final yolunu kapatacağız'

Fenerbahçe Kulübü Masa Tenisi Şube Kaptanı Yaldız, "Geçen sezon bizi kupadan eden takıma, bu sezon final yolunu kapatacağız" dedi.

Yeni Şafak
12:11 - 16/01/2015 Cuma
Güncelleme: 12:13 - 16/01/2015 Cuma
AA

Fenerbahçe Kulübü Masa Tenisi Şube Kaptanı Gürhan Yaldız, ETTU Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde yarın deplasmanda Berlin Eastside ile yapacakları yarı final mücadelesinde geçen sezonun rövanşını almak istediklerini belirterek, "Geçen sezon bizi kupadan eden takıma, bu sezon final yolunu kapatacağız" dedi. 


"Devler Ligi"nde yarın yapacakları önemli maç öncesi AA muhabirine değerlendirme yapan Yaldız, iyi hazırlandıkları mücadeleyi deplasmanda kazanarak, iç sahadaki ikinci maç için avantaj sağlamak istediklerini söyledi. 


İlk turda yer aldıkları A Grubu'nu 6'da 6 yaparak namağlup tamamladıklarını hatırlatan Yaldız, "Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da kupadaki iddiamızı grup maçlarında ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Böylesine önemli bir kulvarda, kaliteli kadromuzla namağlup şampiyonluk hedefimiz doğrultusunda ilerliyoruz. 'Bizi kupadan eden takıma, bu sezon final yolunu kapacağız' diyoruz. Geçen sezon finalde kupayı kaptırdığımız Berlin Eastside'ı, bu sezon yarı finalde eleyip rövanşı almak istiyoruz" diye konuştu. 


2014 yılında Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk sezonda finalde yitirdikleri şampiyonluğunu sevincini, bu sezon camialarına ve Türk masa tenisine yaşatmak istediklerini anlatan Yaldız, fire vermeden 10'da 10 galibiyet hedefiyle sonuca ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.  


"Samara'nın sakatlığı düzeldi"

A Grubu'nda 5 Aralık 2014'te yaptıkları son maçın ardından geçen sürenin, takımdaki sakatlık gibi sorunları atlatmak adına kendileri için iyi geldiğini bildiren Yaldız, Elizabeta Samara'nın sakatlığının düzeldiğini söyledi. 


Sarı-lacivertli takımın, 12 Ocak Pazartesi gününden bu yana, Almanya'nın Düsseldorf kentinde kamp yaptığını kaydeden Fenerbahçeli idareci, bugün karşılaşmanın oynanacağı Berlin'e geçeceklerini aktararak, "Samara da takımla beraber kamptaydı. Hazırlıklarımızı en iyi şekilde yaptık. Yarın iyi bir mücadele ortaya koyup, kazanarak İstanbul'a dönmek istiyoruz" dedi. 


Yaldız, yarınki maçta takımlarındaki iki Çin Milli Takım oyuncusundan Wu Yang'ın forma giyeceğini belirtti. Bu sezon "Devler Ligi"nde çıktığı 3 mücadelede, 5 maçın dördünü 3-0, birini de 3-2 kazanarak başarılı bir performans ortaya koyan Yang, Alman ekip karşısında da sarı-lacivertli takımın önemli bir kozu olacak.  


Grup maçlarındaki performanslar

Fenerbahçe'nin A Grubu'ndaki namağlup performansına karşılık, Berlin Eastside B Grubu'nda 6 maçı 4 galibiyetle ikinci sırada tamamladı. 


Sarı-lacivertliler 6 maçta 18 set kazanıp, 3 set kaybetti. Alman ekip ise 16 set kazanıp 10 set kaybetti. 


Şampiyonlar Ligi'nde 17. maçına çıkacak

Sarı-lacivertli takım Berlin Eastside ile yapacağı maçla, masa tenisinde "Devler Ligi"nde 17. maçına çıkacak. 


Ligde ilk kez yer aldığı geçen sezon 10 maçta 5'er galibiyet ve yenilgi yaşayan sarı-lacivertliler, bu sezon daha başarılı bir performans ortaya koyarak, grup maçlarında 6 mücadeleyi de kazanmasını bildi. 


Avrupa arenasında son 4 sezonda ses getiren sarı-lacivertli takım, ETTU Kupası'nda 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında üst üste kazandığı şampiyonlukların ardından iki sezondur da "Devler Ligi"ndeki performansıyla dikkat çekiyor. 

#Fenerbahçe Kulübü Masa Tenisi Şube Kaptanı Yaldız
#fenerbahçe
#ETTU Kadınlar Şampiyonlar Ligi
9 yıl önce