|

Fırtına Kral'ı arıyor

Burak Yılmaz'ın yokluğunda son 2 hafta sahadan golsüz beraberlikle ayrılan bordo-mavililer, yıldız futbolcunun Süper Lig'de forma giymediği toplam 5 maçın sadece birini kazanabilme başarısı gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:41 - 12/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Burak Yılmaz
Burak Yılmaz

Süper Lig'de Gençlerbirliği ile deplasmanda golsüz berabere kalan Trabzonspor, sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan golcüsü Burak Yılmaz'ı arıyor. Karadeniz ekibi, ligin 19. haftasında Fenerbahçe ile yapılan karşılaşmanın ardından kasığındaki sakatlığı nükseden ve Hollanda'da tedavi gören golcü oyuncunun yokluğunda 20. haftada sahasında Göztepe, 21. haftada da deplasmanda Gençlerbirliği ile golsüz berabere kaldı. Trabzonspor, Burak Yılmaz'ın sakatlığından dolayı oynamadığı toplam 5 lig karşılaşmasında 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 6 puan alıp, 9 puan kaybetti, zirve yarışının uzağına düştü.

Bordo-mavililer, bu maçlarda Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederken, Göztepe ve Gençlerbirliği ile 0-0, Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı, Göztepe'ye sezonun ilk yarısında 3-2 yenildi. Karadeniz ekibi bu 5 maçın 2'sinde gol üretebildi, rakip fileleri toplam 4 kez havalandırdı. Burak Yılmaz, ligde forma giydiği 16 maçın 11'inde gol atmayı başardı. Milli futbolcu, Konyaspor (2 maç), Başakşehir, Alanyaspor, Osmanlıspor, Antalyaspor maçlarında 2'şer, Fenerbahçe (2 maç), Demir Grup Sivasspor, Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor karşılaşmalarında da birer gol kaydetti. Bordo-mavililer, Burak Yılmaz'ın gol attığı 11 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 20 puan topladı.

#Burak Yılmaz
#Süper Lig
#Trabzonspor
6 yıl önce