|

İşte Lionel Messi'nin Süper Lig'de tuttuğu takım

Dünya yıldızlarının Türkiye Süper Lig'ini takip edip etmediği hep merak edilmiştir. Hatta bu soru bir çok dünya yıldızına "Türkiye'de takip ettiğin bir futbol takımı var mı?" şeklinde sorulmuştur. Sizler için Lionel Messi'nin içinde olduğu yıldızlar ordusunun Süper Lig'de sempati duyduğu takımları derledik.

Yeni Şafak
16:58 - 24/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 18:04 - 24/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Lionel Messi, Barcelona'nın yaşayan efsanesi olarak görülüyor. Kimilerine göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olan Messi, bu sezon çıktığı 38 maçta 28 gol attı 15 de asist yapma başarısı gösterdi.
Lionel Messi, Barcelona'nın yaşayan efsanesi olarak görülüyor. Kimilerine göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olan Messi, bu sezon çıktığı 38 maçta 28 gol attı 15 de asist yapma başarısı gösterdi.

Önceki günlerde açıklanan ülke puanı sıralamasına göre Süper Lig, dünya ligleri arasında 10. sırada bulunuyor. Peki bir çok dünya yıldızının son durağı olarak görülen Süper Lig'de en çok hangi takım Avrupa'da ilgi görüyor.

Sizler için dünya yıldızlarının Türkiye'de sempati duyduğu takımları araştırdık. Verdikleri röportajlardan söyledikleri sözleri ön plana çıkarttığımız listede Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Arjen Robben, Ribery ve Alaba gibi isimler bulunuyor.

Hangi dünya yıldızı hangi Türk takımını tutuyor?

2013 yılında Barcelona ve Borussia Dortmund ile sponsorluk anlaşmaları imzalayan Türk Hava Yolları, uçuş esnasında dünyaca ünlü isimlere Türkiye'deki favori takımlarını sormuştu. O dönem, yıldız futbolcular yaptıkları seçimlerde ağırlıklı olarak 'Galatasaray' cevabını vermişti.

  • Lionel Messi:
    Türk Hava Yolları'nın reklam yüzü olan yıldız futbolcu, o dönem Türkiye'de en çok duyduğu takımın Galatasaray olduğunu ifade etmiş ve temsilcimizin Şampiyonlar Ligi'ndeki ilerleyişini takip ettiğini açıklamıştı. Messi, THY'nin düzenlediği basın toplantısından sonra gazeteci Fatih Doğan'ın hediye ettiği Galatasaray formasıyla poz vermişti.
  • Cristiano Ronaldo:
    Portekizli yıldız, Yıldırım Demirören'in Beşiktaş Başkanı olduğu dönemde, İstanbul'a gelmiş ve Demirören'le birlikte iş ortaklığına imza atmıştı. Ronaldo, ayrıca bir çok Portekizli takım arkadaşının siyah beyazlı formayı giymesinden dolayı Türkiye'de Beşiktaş'a sempati duyuyor.


  • Iker Casillas:
    THY'nin dünya yıldızlarına Türkiye'de hangi takımı tutuyorsun sorusuna Casillas da Ronaldo gibi 'Beşiktaş' yanıtını vermişti.
  • Franck Ribery:
    Galatasaray formasıyla sadece 6 ay oynayabilen ve sarı kırmızılılardan olaylı bir şekilde ayrılan Ribery, İstanbul'u unutamıyor. Fransız futbolcu, Galatasaray'dan ayrılırken taraftarlara övgü dolu sözler söylemiş ancak kulüp yönetimiyle menajeri arasında yaşanan sıkıntıları öne sürerek Marsilya'ya transfer olmuştu. Ribery, hala Galatasaray taraftarı olduğunu Necati Ateş'le yaptığı sosyal medya sohbetleriyle ortaya koyuyor.
  • Arjen Robben:
    Bayern Münih'in Hollandalı yıldızı Arjen Robben, favori takımı olarak Fenerbahçe'yi gösterdi. Robben'in bu tercihi Dirk Kuyt ve Van Persie'den kaynaklandı. Sarı lacivertlilerin yıldız futbolcusu Van Persie, kulübün o dönemki sponsoru Yandex'in Robben reklamında da başrol oynamıştı.
  • David Alaba:
    Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih'in Avusturyalı oyuncusu David Alaba, Galatasaray taraftarı olduğunu söyledi. Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı'nın ULEB Avrupa Kupası'nda Bayern Münih'e konuk olduğu maçı izleyen David Alaba, GSTV'ye açıklamalarda bulunarak, Galatasaray taraftarı olduğunu bir kez daha dile getirdi. Daha önce sosyal medya hesaplarında, Galatasaray Futbol Takımı'nın maçını izlerken görüntülerini de paylaşan Alaba, yaptığı açıklamada, "Viyana'da Türklerle büyüdüm. Birçok Türk arkadaşım vardı. Onlar da beni bir nevi Galatasaray taraftarı olarak yetiştirdi. Ben de Galatasaray'ı tutuyorum." diye konuştu.





#Lionel Messi
#Süper Lig
#Galatasaray
6 yıl önce