|

Fransa-Hırvatistan:4-2

2018 Dünya Kupası finalinde Fransa, Hırvatistan'ı 4-2 mağlup etti ve şampiyon oldu. Fransa bu başarıyı 20 yıl sonra ikinci kez gerçekleştirdi.

Yeni Şafak
19:48 - 15/07/2018 الأحد
Güncelleme: 20:16 - 15/07/2018 الأحد
Yeni Şafak
Fransa, 20 yıl sonra Dünya Kupası şampiyonluğunu elde etti.
Fransa, 20 yıl sonra Dünya Kupası şampiyonluğunu elde etti.

Fransa, altın jenerasyonuyla 2018 Dünya Kupası'nı kazanmayı başardı. Finalde Hırvatistan'ı 4-2 yenen Fransızların golleri Mandzukic (k.k), Griezmann (pen.), Pogba ve Mbappe'den geldi.

Fransa-Hırvatistan maçından dakikalar;

18. dakikada Fransa öne geçti. Griezmann'ın, Hırvatistan kalesine yaklaşık 30 metre uzaklıktan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde ters bir kafa vuruşu yapan Mandzukic, topu kendi ağlarına yolladı.

28. dakikada Hırvatistan beraberliği yakaladı. Hırvatistan'ın kazandığı serbest vuruşta Modric'in arka direğe gönderdiği topu Vrsaljko indirdi. Penaltı noktası üzerinde Vida topu bir dokunuşla hemen arkasındaki Perisic'e bıraktı. Perisic, sağ ayağıyla topu düzeltip sol ayağıyla çok sert vurdu ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

38. dakikada Fransa, Video Yardımcı Hakem (VAR) kararı ile verilen penaltı ile bir kez daha öne geçti. Griezmann'ın kullandığı kornerde ceza sahası içinde top Perisic'in eline çarptı. Hakem Pitana VAR'a başvurdu. Kenarda görüntüyü izleyen Pitana penaltı kararını verdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Griezmann, meşin yuvarlağı ve kaleci Subasic'i ayrı köşelere gönderdi.


İkinci yarıda neler yaşandı?

İkinci yarının hakimi tamamen Fransa'ydı. 59. dakikada Paul Pogba'nın golüyle maçta skor 3-1'e gelirken, turnuvanın yıldızlarından Kylian Mbappe 65. dakikada skoru 4-1'e taşıyan golü kaydetti.

Fransa önünde beklenmedik bir şekilde farklı geriye düşen Hırvatistan Hugo Lloris'in büyük hatasını değerlendiren Mario Mandzukic ile farkı ikiye indirse de Fransa kalan dakikalarda geri dönüşe izin vermedi ve maç 4-2'lik skorla sona erdi.

  • Fransa bu sonuçla birlikte Dünya Kupası'nı ikinci kez müzesine götürdü.
İkinci kez Dünya Kupası’nı kazandılar
  • Fransa, tarihinde ikinci kez bu başarıyı tekrarladı. Fransızlar bu turnuvadan önce iki kez finale çıkma başarısı göstermişti. İlk olarak 1998 yılında ev sahipliğini yaptıklarını organizasyonda finalde Brezilya’yı geçerek tarihinde ilk kez kupayı müzesine götürmüştü.2006 yılında Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada ise Fransa, finalde İtalya’ya kaybetti.


#​Fransa
#Hırvatistan
#Dünya Kupası
٪d سنوات قبل