|

"Futbol sahasında oynuyorduk"

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Kıvanç Hürdoğan, eskiden hokey sahası olmadığı için futbol sahalarına çizgileri kendilerinin çizerek oynadıklarını söyledi.

Yeni Şafak
21:56 - 19/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 19:57 - 19/11/2015 Perşembe
IHA

Türkiye Hokey Federasyonu, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde kadınlar ve erkekler Süper Ligi'nin canlı yayınlanacak olmasından dolayı tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıda Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Kıvanç Hürdoğan açıklamalarda bulundu.



2002 yılında bu yana sosyal sorumluluk projeleriyle gelişen bir federasyon olduklarını belirten Hürdoğan, “Bu projelerimiz hala da devam ediyor. Şu an geldiğimiz noktada 61 ilde faaliyet gösteriyoruz. 15 bin'e yakın lisanslı sporcumuz, 100'den fazla kulübümüz, 16 ligimiz var. Futbol kadar olmasa da azımsanmayacak kadar lig profilimiz var. Televizyon da olmadığımız zaman bizim için geri sayım. Bundan sonra hafta sonları 4 etapta olacak ligimiz 16 maçta A Spor'da olacak. Kendilerine buradan çok teşekkür etmek istiyorum. Sporcular adına, onları daha iyi tanıtma fırsatı verdiği çok teşekkür ediyorum. Çünkü hokey, bence çok sevilebilecek bir spor branşı. Açık alanda varız. Hem salonda oynuyoruz. Salon hokeyi, kışın oynanıyor. Açık alan hokey, bizim esas olimpik branşımız. Olimpiyatlara katıldığımız branşımız. Gençlik Spor Bakanlığımızın, Spor Genel Müdürlüğümüzün değerli katkılarıyla 6 ay önce 2 tane sahaya kavuştuk. Biz daha önce çizgileri kendimiz çekerek futbol sahasında maç yapıyorduk. Daha sonra gidip orijinal hokey sahasında oynuyorduk. Orijinal hokey sahası sulu bir zemin. Hiç alakası olmayan iki zemin” diye konuştu.



Türkiye Hokey Federasyonu ve A Spor iş birliği ile hokey maçları canlı yayınlanacak.

#hokey
#futbol
#maç
8 yıl önce