|

Galatasaray - Konyaspor karşılaşmasına dair tüm bilgiler

2019-2020 Süper Lig Cemil Usta Sezonu 2. hafta maçlarında Galatasaray sahasında Konyaspor'u konuk edecek. Peki Galatasaray-Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? Bütün detayları haberimizde bulabilirsiniz. Ayrıca karşılaşmanın 3 boyutlu canlı anlatımı Yeni Şafak Spor'da olacak.

15:09 - 24/08/2019 Cumartesi
Güncelleme: 15:31 - 25/08/2019 Pazar
IHA
Galatasaray ile Konyaspor, ligde 37. kez karşı karşıya gelecek.
Galatasaray ile Konyaspor, ligde 37. kez karşı karşıya gelecek.

Galatasaray ile Konyaspor, ligin ilk haftasında 3 puan alamadı. Sarı-kırmızılılar, deplasmanda Denizlispor’a 2-0 yenilirken, yeşil-beyazlılar ise evinde Ankaragücü ile 0-0 berabere kaldı.

37. randevu
Galatasaray ile Konyaspor, lig tarihinde bugüne kadar 36 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 27 kez sahadan galip ayrılırken, 2 kez de yeşil-beyazlılar rakibini mağlup etti. Geride kalan 7 maçta ise kazanan taraf çıkmadı. Cimbom’un 71 golüne Konya ekibi 20 golle yanıt verdi.

İki takım arasında son olarak geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Konya’da oynanan mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.

Konya’ya en son 2003 yılında yenildi

Galatasaray, ligde Konyaspor’a 25 maçtır mağlup olmuyor. Sarı-kırmızılılar, Konya’ya karşı ligdeki son yenilgisini 13 Eylül 2003 tarihinde deplasmanda 1-0’lık skorla aldı. Söz konusu 25 karşılaşmada Aslan, 19 kez galip gelirken, 6 kez de berabere kaldı.
  • Galatasaray-Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?
  • Galatasaray, Süper Lig’in ikinci haftasında 25 Ağustos Pazar günü saat 21.45’te Türk Telekom Stadyumu’nda Konyaspor ile mücadele edecek. Karşılaşma beIN SPORTS'tan naklen yayınlanacak. İki takım arasındaki mücadeleyi hakem Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan’ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. Mücadelede dördüncü hakem olarak Kutluhan Bilgiç görev alacak. Maçta VAR’da Mustafa Öğretmenoğlu, AVAR’da ise Kerem Ersoy olacak.

Muhtemel 11'ler
Galatasaray:
Muslera, Mariano, Luyindama, Donk, Nagatomo, Nzonzi, Seri, Feghouli, Adem, Babel, Diagne
Konyaspor
: Serkan, Skubic, Ali Turan, Anicic, Ferhat Öztorun, Ömer Ali Şahiner, Jevtovic, Jonsson, Erdon Daci, Milosevic, Bajic
Evinde 36 maçtır geçit vermiyor
Galatasaray, Süper Lig’de evinde oynadığı 36 müsabakada rakiplerine mağlup olmadı. Sarı-kırmızılılar, söz konusu maçlarda 31 kez rakiplerini mağlup ederken, 5 kez de berabere kaldı. Aslan, Süper Lig’de sahasında en son 2016-2017 sezonunda Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup olmuştu. Galatasaray, bu alanda hem ligin devam eden en uzun yenilmezlik serisini hem de kendi tarihinin en uzun iç saha yenilmezlik serisini elinde bulunduruyor.

Fatih Terim’in cezası bitti

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’in 33. haftasındaki Başakşehir müsabakasında hakem tarafından tribüne gönderilen Fatih Terim’e, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 3 maç men cezası verilmişti. Cezasının ilkini geçen sezonun son haftasındaki Sivasspor maçında, diğerini de TFF Süper Kupa’daki Akhisarspor müsabakasında çeken Terim, ligin ilk haftasındaki Denizlispor karşılaşmasıyla cezasını tamamladı. Deneyimli teknik adam, Konyaspor maçıyla birlikte takımın başında yer alacak.

Marcao cezalı

Denizlispor maçı öncesinde Galatasaray’da Marcao’nun cezası bulunuyor. Ligin ilk haftasında deplasmandaki Denizlispor maçında çift sarı kart sonucunda kırmızı kartla oyun dışı kalan Brezilyalı futbolcu, Konya müsabakasında takımını yalnız bırakacak.

İkili arasında 14. randevu

İki teknik adam ilk olarak 27 Eylül 2002’de Galatasaray ile İstanbulspor arasında oynanan mücadelede karşılaştı ve Terim’in öğrencileri sahadan 2-0 galip ayrıldı. Geride kalan 13 maçta Fatih Terim’in Aykut Kocaman’a 5’e 3 galibiyet üstünlüğü bulunuyor. 5 karşılaşma ise berabere sona erdi. Söz konusu maçlarda Terim’in takımı 18 kez rakip fileleri havalandırırken, Aykut Kocaman’ın ekipleri ise 15 gol attı.

Öte yandan iki teknik adam arasında oynanan son 3 mücadele ise berabere sonuçlandı.

Deplasmanda galibiyeti yok

Konyaspor, lig tarihinde Galatasaray ile İstanbul'da yaptığı hiçbir maçı kazanamadı. Taraflar arasında İstanbul'da yapılan 18 lig maçından 15'ini sarı-kırmızılılar kazandı, 3'ü berabere bitti, yeşil-beyazlılar deplasmanda galip gelemedi.

Konyaspor deplasmandaki puanlarını 2006-2007'de 3-3, 2015-2016'da 0-0, geçen sezon da 1-1'lik beraberliklerle aldı. İstanbul'da ev sahibi ekip 46, konuk takım ise 14 gol attı.

#Galatasaray
#konyaspor
5 yıl önce