|

Galatasaray turu farklı geçti

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde 2-2’nin rövanşında son şampiyon Konyaspor’u farklı yenerek adını yarı finale yazdırdı. Serdar Aziz , Gomis (2) ve Rodrigues’in golleriyle sahadan galip ayrılan sarı-kırmızılı ekip, yarı finalde Akhisarspor’un rakibi oldu

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2018 Cuma
Güncelleme: 04:51 - 9/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
sarı-kırmızılı ekip, yarı finalde Akhisarspor’un rakibi oldu
sarı-kırmızılı ekip, yarı finalde Akhisarspor’un rakibi oldu

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Galatasaray evinde Atiker Konyaspor'u 4-1 yenerek yarı finale çıktı. İlk karşılaşmada kupanın son sahibi olan Atiker Konyaspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalan sarı-kırmızılılar, ikinci maçı evinde kazanarak yarı finalde Teleset Mobilya Akhisarspor'un rakibi oldu. G.Saray, aynı zamanda Konya'yı kupada 3. kez eledi. Yarı finaldeki Teleset Mobilya Akhisarspor-Galatasaray eşleşmesinin ilk maçı 27-28 Şubat-1 Mart tarihlerinde Akhisar'da, rövanşı ise 17-18-19 Nisan tarihlerinde İstanbul'da oynanacak. Maça konuk ekip hızlı başlarken, 14. dakikada Fofana, sol kanatta buluştuğu topla hızla rakip ceza sahası içerisine girerken şutunu çekti ve takımını öne geçirdi: 0-1. 17'de Sinan Gümüş'ün sol kanattan açtığı ortayı arka direkte tamamlayan Serdar Aziz maçta eşitliği sağladı: 1-1. 52. dakikada Nagatomo'nun soldan ortasında defans topu uzaklaştıramazken, Gomis net bir vuruşla golü buldu: 2-1. 60'da Gomis'in sert şutu, 65'te Feghouli'nin kafa vuruşu kalecide kaldı. 88'de Belhanda'nın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Gomis, Carlgren'i çalımlayarak boş kaleye topu gönderdi: 3-1. 90+1'de Gomis'in kaleye şutunu Carlgren çelerken altı pas üzerinde Rodrigues tamamladı ve skoru belirledi: 4-1. Bu arada Konya'da Ferhat, G.Saray'da Serdar Aziz sakatlanarak oyundan çıktı.

  • Hocam kulağımı çekti
  • G.Saray'ın Fransız futbolcusu Bafetimbi Gomis, dünkü maçta attığı 2 gol ve yaptığı bir asistle yıldızlaştı. Maçtan sonra açıklamalarda bulunan golcü futbolcu, "Keyifli bir oyun geçirdik. Çok güzel oynadık. Kupanın önemini biliyoruz. Çok çok önemli bir maçtı. Atiker Konyaspor beraberliği ve Sivasspor mağlubiyetinin ardından galibiyet almamız çok önemliydi. Geçen hafta iyi bir performans sergilemediğimi biliyordum. Hocamla oturduk konuştuk, kulağımı çekti. Bana istediklerini anlattı ve baba gibi yaklaştı, ben de sahada kendisine oğul gibi yaklaşmak istedim ve gol sevincimi onunla paylaştım" dedi.
Çakır'a yaptığım hareket için pişman değilim

Bir dönem G.Saray forması giyen ve şuan Bölgesel Amatör lig ekibi Karadeniz Ereğli Belediyespor'da oynayan Engin Baytar'dan, geçmişte Cüneyt Çakır'a yaptığı hareketten dolayı pişman olmadığını söyledi. Özel bir okuldaki panelde öğrencilerin sorularını yanıtlayan tecrübeli futbolcu, Çakır ile yaşadığı olay sorulunca, "5 arkadaş 'fauldü, goldü' diye pozisyonu konuşuyorduk. Bana kırmızı kart çıkarttı. 'Neden kırmızı kart verdin?' dedim. 'Çık dışarı' dedi. 'İlk kez kırmızı kart görmüyorum, nedenini söyle adam gibi çıkayım' dedim. 'Çık dışarı'yı farklı bir cümle ekleyerek söyleyince yapmamam gereken bir hareket yaptım. Güzel örnek değildi, olmaması lazımdı, pişman da değilim" dedi.

#Bafetimbi Gomis
#Galatasaray
6 yıl önce