|

Galatasaray var olma savaşı veriyor

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, divan kurulu toplantısında kendisini eleştirenlerin yanında olduğunu söyledi ve “Eğer beka savaşı varsa, şu anda Galatasaray için var. Aleyhimizdeki tezgahlara rağmen CAS görüşmesi hayatiydi. Büyük bir savaş verdik. Şu anda borsanın en değerli şirketiyiz” dedi.

Umut Yılmaz
04:00 - 14/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 04:54 - 14/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Mustafa Cengiz
Mustafa Cengiz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Divan Kurulu toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı kulübün CAS süreci hakkında konuşan Başkan Cengiz, “Ben Galatasaray Başkanı olarak beni eleştirenlerin de yanındayım. Galatasaray bir var olma savaşı veriyor. Bir beka savaşı varsa şu anda Galatasaray için var. Aleyhimizdeki tezgahlara rağmen CAS görüşmesi hayatiydi. Büyük bir savaş verdik.Usulle falan da değil, esastan dolayı bozuldu. Büyük klasörlerle savunmalar yaptık. UEFA’nın hakemler kurulu bizi resmen ve doğrudan cezalandırabilirdi, men edebilirdi. Şu anda borsanın en değerli şirketiyiz” dedi.

GELİN DİYORUZ GELMİYORLAR

141 üyenin Galatasaray kulübüne yaptığı başvurunun reddedilmesi de Divan Kurulu toplantısında tartışmalara neden oldu. Cengiz, “Bu konuda üyelik başvurusunda bulunan arkadaşların arasında Beşiktaşlı, Fenerbahçeli olanların yer aldığı söylendi. Başvuruda imza atıp referans olan kişilere sorduk. Hiçbirinin haberi yok. Ayın 31’inde kapanıyordu. Ancak 30’u gecesi hepsi tek dosya halinde geldi. Ama şunu söyleyeyim. 141 arkadaşımız kesinlikle üye olacaklar. Gelin diyoruz, gelmiyorlar, biz ne yapabiliriz” açıklamasında bulundu.

KİMSEYİ KÖFTEYE BENZETMEDİM

Kendisi hakkında yapılan eleştirilere de yanıt veren Galatasaray Başkanı sözlerin işöyle tamamladı: “Galatasaray’ı temsil eden herkese saygı göstermemiz gerekiyor. Buradaki gündemin ana maddesi mali divan öncesi siz genel kurul üyelerini mali açıdan bilgilendirmek. Maalesef insanların bir dikkat süreci var ve sizin de dikkatiniz dağılıyor. Asıl dinlememiz ve denetlememiz gereken mali konular arkaya itiliyor. Hiç kimseyi köfteye benzetmedim, neden üstünüze alınıyorsunuz? Hiçbiriniz köfteye benzemiyorsunuz. Ben kendime derim size yine demem.”

Muslera tarihe geçti

  • Sekiz yıldır Galatasaray kalesini başarıyla koruyan Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, gösterdiği performans ve yakaladığı başarılarla sarı-kırmızılı takımın efsaneleri arasına adını yazdırmayı başardı.
  • Sekiz yıldır gildiği Galatasaray formanısın başarıyla taşıyan Fernando Muslera, adını kulübün efsane isimleri arasına yazdırmayı başardı. 2011 yaz transfer döneminde 4 yıllık Lazio kariyerini sonlandırarak, sarı-kırmızılılara imza atan Uruguaylı eldiven için o dönemde ödenen bonservis bedeli tartışma konusu olmuş, ellerinin küçüklüğü nedeniyle de eleştirilmişti. Aradan geçen 8 yılda tüm eleştirileri haksız çıkartan Muslera, geride kalan 7 sezonda 4 kez lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası ve 4 kez de TFF Süper Kupası’nı kaldırdı. Galatasaray taraftarının gözünde sonsuz krediye sahip olan Muslera, bir çok maçta inanılmaz kurtarışlara imza attı. 32 yaşındaki file bekçisi, Galatasaray kariyerinde bir kez de gol sevinci yaşadı. Muslera, 8 Nisan 2012’de oynanan Manisaspor maçında kullandığı penaltı atışını gole çevirdi. İnanılmaz kurtarışlar, kazanılan 11 kupa, en önemlisi de taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanan efendi bir karakter. Muslera, şimdiden adını, Turgay Şeren, Zoran Simoviç, Claudio Taffarel, Aly Faryd Mondragon gibi Galatasaray’ın efsane kalecileri arasına yazdırdı.
#Galatasaray
#Mustafa Cengiz
#CAS
5 yıl önce