|

Gençler bizim karakterimiz

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Fenerbahçe karşısında altyapıdan yetişip forma verdiği 4 futbolcu hakkında yaptığı açıklamada, “İskelet kadromuzun çok önemli bölümünü kendi çocuklarımızdan oluşturma planlamamız var. Onlar Trabzonspor’un gerçek karakteridir” dedi.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 27/11/2018 Salı
Güncelleme: 04:32 - 27/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Trabzonspor'da Fenerbahçe zaferinin coşkusu yaşanıyor
Trabzonspor'da Fenerbahçe zaferinin coşkusu yaşanıyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Fenerbahçe galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu. Trabzonspor’un futbolda kendine ait bir kültürü olduğunu belirten Karaman, ‘’Fenerbahçe maçında 4 tane oyuncu kullandık. Gelecekle ilgili uzun vadede fikrimizi söylüyoruz. Tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Biz oluruz olmayız, Trabzonspor’un kendine ait kültürü var. Onur’u da ilk geldiği günde bu yaşlarda kullandık. Ben aynı ifadeyi Onur için de kullandım. İnşallah ülke futbolu çok iyi kaleci kazanacak. Hüseyin hakeza. Soğuk kanlı oynadılar. Abdulkadir ve Yusuf daha önce vitrine sunduğumuz oyunculardı. Doğru planlamayla alt yapıdan oyuncuların gelişimi, hazırlık olarak eğitimlerini tamamlayıp üst taraflara zorlu koşullar içinde katıp, iskeletin çok önemli bölümü kendi çocuklarımızdan oluşturma planlamamız var” ifadelerini kullandı.

BU GALİBİYET GENÇLERE ÖRNEK OLACAK

Kronikleşmiş yapının değişmesinin zaman olarak da kolay olmadağının altını çizen Karaman, “Yaş ortalaması yüksek bir takımımız var. Sezon başından itibaren bu ortalamayı düşürmek ve kaliteli gençleri takıma katmak için çalışıyoruz. Sadece maç oynamıyoruz aynı zamanda bu yapılanma üzerine de uğraş veriyoruz. Şu anda oynayan, oynamayan tüm genç futbolcular sezon başı kampında bizle birlikteydi. Her zaman gözümüzün önünde olmalarına dikkat ettik ve ihtiyacımız olduğunda, artık oynayabilirler diye düşündüğümüzzamanda da görev verdik. Bizi de kendilerini de mahcup etmediler. Bu gençlerin önemli bir galibiyete imza atmaları yeni gençlerin de güvenini arttıracaktır. Onlar Trabzonspor’un gerçek karakteridir” diye konuştu.


21 KİŞİLİK KADRODA 8 FUTBOLCU ALTYAPIDAN

Trabzonspor, 23 Ağustos 2010’da yendiği Fenerbahçe karşısında daha sonra 17’si Süper Lig, 1’i Türkiye Kupası finali olmak üzere 18 maçta galip gelememişti. Sarı-lacivertliler karşısında galibiyet özlemine önceki gün son veren Karadeniz ekibinde, altyapıdan Yusuf Yazıcı (21), Abdülkadir Ömür (19), Uğurcan Çakır (22) ve Hüseyin Türkmen (20), ilk 11’de yer aldı. Yaş ortalaması 20,5 olan 4 oyuncu, Fenerbahçe karşısında alınan galibiyette pay sahibi oldu. Bir diğer Trabzonlu futbolcu Hasan Batuhan Artarslan da maçın son bölümlerinde şans buldu. Trabzonspor’un 21 kişilik kadrosunda ayrıca diğer Trabzonlu futbolcular Murat Cem Akpınar, Abdülkadir Parmak, Mustafa Akbaş ve Zeki Yavru da yer aldı. Karadeniz ekibi, 21 kişilik kadrosunda altyapıdan toplam 8 futbolcu bulundurarak çıktığı kritik Fenerbahçe maçından galibiyetle ayrılarak zirve yolundaki kritik bir virajı da kayıpsız geçmiş oldu.

GENÇLERİN EN VERİMLİSİ YUSUF

Karadeniz ekibindeki gençlerden Yusuf Yazıcı, istikrarlı performansıyla dikkati çekiyor. Trabzonspor altyapısından yetişip Süper Lig’de 3. sezonunu geçiren Yusuf Yazıcı, genç futbolcular arasında en çok süre alan oyuncu oldu. A Milli Takım’a kadar yükselen bordo-mavili futbolcu, 3 sezonda toplam 63 maçta forma giyerken, rakip fileleri de 16 kez havalandırdı. 16 yaşındayken Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Adanaspor maçıyla birlikte forma giymeye başlayan Abdülkadir Ömür ise ligde 43 maçta forma giyerken, 3 gol kaydetti. Ümit Milli Takım’ın da kalesini koruyan Uğurcan Çakır, Onur’un kadro dışı bırakılmasının ardından bu sezon ilk kez 11’de görev yaptı. Geçen sezon 6 lig maçında 494 dakika sahada kalan genç kaleci, bu sezon ligde ilk kez Fenerbahçe karşılaşmasında kaleyi korudu. Hüseyin Türkmen de Trabzonspor formasıyla ilk kez bir lig maçında 11’de sahaya çıkarak başarılı bir performans sergiledi.

Zirve şansımız devam ediyor

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe maçının ardından dün katıldığı TRT Spor’da alınan galibiyet ve şampiyonluk yarışı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Fenerbahçe karşısında haklı bir galibiyet aldıklarını belirten Ağaoğlu, “Provoke edilmeyince, futbol dışında olaylar yaşanmayınca böyle güzel bir maç izleyebiliyoruz. İki takıma da teşekkür ediyorum. Baştan sona üstün bir oyun sergilediğimiz karşılaşmadan 3 puanla ayrıldığımız için mutluyuz” dedi. Şampiyonluk yarışı hakkında sorulan bir soruyu cevaplayan bordo-mavililerin başkanı, “Biz geldiğimizde de söyledik şimdi de söylüyoruz. Şampiyonluk sözü vermedik. Diğer takımların ne kadar şansı varsa bizim de o kadar şansımız var. Ciddi sıkıntılarla uğraşıyoruz. Yeni bir yapılanma içerisindeyiz. Kırılmak üzere olan güveni yeniden kazandık. Buna futbolcular ve yönetim olarak bizler de dahiliz. Futbolcularımız artık kendini yeniden futbola vermeye başladı. Geldiğimiz de bu durum böyle değildi. Ancak Trabzonspor forması her zaman zirveye oynar. Bu gerçeği unutmayalım. Yeterki taraftarımız bizlerden desteğini esirgemesin ve Fenerbahçe maçında olduğu gibi tribünlerdeki yerlerini alsınlar” dedi.


Rodallega minik taraftarı arıyor

Trabzonspor’un seyirci rekoru kırdığı Fenerbahçe maçında tribündeki yerini alan minik bir taraftarın görüntüsü dikkat çekti. Çocuğun tişörtünün arkasına çizdiği Rodallega yazısı ve forma numarası sosyal medyada ses getirdi. Bu görüntüyü gören Hugo Rodallega hemen harekete geçerek yaptığı bir paylaşımla, “Genç kardeşime forma hediye etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.


Tribün rekoru kırıldı

Bordo-mavili taraftarlar, Fenerbahçe karşılaşmasında rekor kırdı. Şenol Güneş Spor Kompleksi’ndeki Medical Park Stadı’nda oynan karşılaşmayı 37 bin 600 taraftarın izlediği bildirildi. Karşılaşmadan 4 gün önce biletlerin tüketildiği 41 bin 461 kişilik Medical Park Stadı’nda güvenlik nedeniyle ayrılan bölümler ve kombine kartlı taraftarların tamamının gelmemesi nedeniyle sayının 37 bin 600 olarak gerçekleştiği belirtildi. Trabzonspor’un bilet satışından da 2.2 milyon liralık gelir sağladığı aktarıldı. Stadyumda bulunan TS Club mağazasından da 460 bin liralık ürün satışı yapıldığı belirtildi.


Başkandan önce tebrik sonra prim

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 8 yıl sonra Fenerbahçe karşısında alınan galibiyet sonrası soyunma odasına inerek teknik heyet ve futbolcuları tebrik etti. Teknik Direktör Ünal Karaman ve oyuncuları galibiyetten dolayı kutlayan Ağaoğlu, oynanan futboldan ve alınan galibiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Taraftarların yanına giderek tribünlerle birlikte sevinen, ardından ise yaşadığı sevinci soyunma odasında da sürdüren Ağaoğlu, futbolculara prim müjdesi de verdi. Bordo-mavililerin başkanı, karşılaşma öncesinde 40 bin lira olarak belirlenen Fenerbahçe galibiyetinin primini 100’er bin liraya çıkardığını açıkladı.


Trabzon sabaha kadar uyumadı

Trabzonspor’un Fenerbahçe karşısında aldığı 2-1’lik skorun ardından bordo-mavili taraftarlar galibiyeti doyasıya kutladı. Trabzon meydanda bir araya gelen taraftarlar, caddeyi araç trafiğine kapatıp horon ve kolbastı oynadı. Yoğun kalabalığın oluşması nedeniyle güvenlik ekipleri de daha sonra caddeyi araç trafiğine kapattı. Hep bir ağızdan tezahüratlarda bulunarak galibiyetin tadını çıkaran bordo-mavili taraftarlar, gece geç saatlere kadar uyumayarak 8 yıl sonra gelen galibiyetin tadını doyasıya yaşadı.


Büyüksün Trabzon

Trabzon’daki yerel gazeteler, Fenerbahçe galibiyetinin ardından bordo-mavili takıma övgüler yağdırdı. Karadeniz Gazetesi ilk sayfasında, her oyuncunun başına krallık tacı yerleştirerek, “Baş tacısınız” başlığını kullandı. Gazete, son sayfasında da, “Tarih sizi kahramanlar olarak yazacak. Bu zaferin tarifi mümkün değil. Öyle mutluyuz ki!” şeklindeki ifadeleri okuyucularıyla paylaştı. Karadeniz’den Günebakış gazetesi, “8 yıllık hasret bitti, Fener söndü. Büyüksün Trabzon” başlığına yer verdi. Taka Gazetesi, “Bol Sosalı çok tatlı” başlığıyla, maçın ikinci golünü atan takımın yeni kaptanı Jose Sosa’nın performansına vurgu yaparak, “Kaptan dümene geçti, Trabzonspor’u Fenerbahçe karşısında 18 maç sonra Akyazı’da zafere taşıdı” ifadelerini kullandı.


Karadeniz’de Son Nokta gazetesi de, “Eze eze gelen zafer” başlığı atarken, “Önce Galatasaray, sonra Fener, aslında İstanbul’a mesaj çok net. Bundan sonra size uyku yok!” şeklindeki görüşler aktarıldı. Kuzey Ekspres Gazetesi ise ilk sayfasında, “Fener’i ezdik geçtik” başlığının ardından, “Akyazı’yı Fener’e dar ettik. Fenerbahçe’yi sahadan sildik. 8-1 bitecek maçı Novak ve Sosa’nın muhteşem golleriyle 2-1 kazandık” ifadelerine yer verdi.

#Trabzonspor
#Fenerbahçe
#Galibiyet
#Ünal Karaman
5 yıl önce