|

Gomis'in faturası 128 milyon TL

Süper Lig’de oynadığı son maçta Beşiktaş’a 1-0 mağlup olan G.Saray’da gözler Gomis’i arıyor. Sezon başında Suudi Arabistan takımı Al Hilal’e 35 milyon TL karşılığında satılan Fransız oyuncunun yokluğunda sarı-kırmızılılar, başta Şampiyonlar Ligi olmak üzere Süper Lig’de kaybettikleri puanlarla birlikte 128 milyon TL de zarar etti.

Umut Yılmaz
04:00 - 4/12/2018 Salı
Güncelleme: 10:01 - 4/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Gomis, kariyerinin en iyi dönemini geçirdiği Galatasaray'da geçen sezon ligin ilk 14 maçında 13 kez topu filelerle buluştururken, bu sezonki forvetler Eren Derdiyok, Henry Onyekuru ve Sinan Gümüş aynı sürede 9 gol atabildi.
Gomis, kariyerinin en iyi dönemini geçirdiği Galatasaray'da geçen sezon ligin ilk 14 maçında 13 kez topu filelerle buluştururken, bu sezonki forvetler Eren Derdiyok, Henry Onyekuru ve Sinan Gümüş aynı sürede 9 gol atabildi.

Sezona iyi başlayan G.Saray, Şampiyonlar Ligi’nde ve Süper Lig’de son haftalarda yaşadığı düşüşlerle taraftarlarını hayal kırıklığına uğratıyor.

Sarı-kırmızılılarda en dikkat çeken noktaların başında takımın gol yollarında yaşadığı sıkıntı geliyor. Sezon başında geçen yılın gol kralı Bafetimbi Bomis’i 6 milyon Euro (bugünün kuruyla 35 milyon TL) karşılığında Suudi Arabistan takımı Al Hilal’e satan ve yerine bir forvet almayan Galatasaray, sonuca gitmekte zorlanıyor. Şampiyonlar Ligi’nde 5 maça çıkan sarı-kırmızılı takım oynadığı son 4 karşılaşmada gol atamadı. Bu 4 maçın 3’ünde yenilen birinde beraberlik alan Galatasaray, 11.3 milyon Euro’luk galibiyet priminden oldu. Alınan bu sonuçlarla beraber üst tura çıkma şansını da kaybeden sarı-kırmızılı ekip, böylece 9.5 milyon Euro’luk bir primden oldu. Bunların yanı sıra Süper Lig’de aldığı 4 mağlubiyetle 10.4 milyon TL, aldığı 3 beraberlikle 3.9 milyon TL tutarında prim zararına uğradı. Sarı-kırmızılılar, Gomis’in takımdan gitmesiyle kasasına 35 milyon TL koyarken, gol yollarında yaşadığı sıkıntı ile 14 hafta geride kalırken tam 127.8 milyon TL zarar etti!


Gomis 14 haftada Eren'i 4'e katladı

Süper Lig’in 14. haftasında Galatasaray deplasmanda Beşiktaş’a 1-0 mağlup olurken, eleştiri okları giderek Eren Derdiyok’un üzerine çevrilmeye başlandı. Eren’in gol yollarındaki formsuzluğu bir kez daha “Bafetimbi Gomis olsaydı, nasıl olurdu?” sorusunu akıllara geldi.

Geçtiğimiz sezon Galatasaray’ın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Fransız golcünün bu kadar gündeme gelmesinin en büyük nedenlerinden biri de, istatistiklerdeki büyük üstünlüğü oldu. Gomis, geçen sezonun ilk 14 haftasındaki istatistikleriyle, bu sezon Eren Derdiyok’un performansına büyük fark attı. Tecrübeli futbolcu, bu sezon ligin 14 haftasında 777 dakika süre alırken rakip fileleri 4 kez havalandırabildi. Gomis ise Eren’i 3’e katlarken ilk 14 haftada 13 gole imza atmıştı. Fransız golcü, ayrıca 3 de asist yaparak ilk 14 hafta 16 gole doğrudan katkıda bulunmuştu.

Sezon başında ‘maaşına zam’ iddialarının ardından Al Hilal’e satılan Bafetimbi Gomis, geçen sezon 14 haftalık sürede Eren Derdiyok’tan 4 maç, 423 dakika daha fazla süre alırken, 9 fazla gol atıp, 3 fazla asist yapmıştı.

#Galatasaray
#Süper Lig
#Gomis
5 yıl önce