|

Gomis’in yerine Okaka

Bafetimbi Gomis’le yaşadığı maddi problemler nedeniyle golcü arayışlarını sürdüren Galatasaray, Premier Lig ekibi Watford’un Nijerya asıllı İtalyan forveti Okaka’yı gündemine aldı. 29 yaşındaki futbolcuyu kiralamak isteyen sarı-kırmızılılar, İngiliz ekibini ikna etmek üzere.

Umut Yılmaz
04:00 - 15/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:22 - 15/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Nijerya asıllı İtalyan forveti Okaka
Nijerya asıllı İtalyan forveti Okaka

Galatasaray’da yönetim bir yandan Fransız yıldız Bafetimbi Gomis’i iyi bir bonservis bedeliyle elden çıkarmaya çalışırken, bir yandan da yerini doldurmak için çaba gösteriyor. Sarı-kırmızılılar, son olarak İngiltere Premier Lig ekiplerinden Watford’un forvet oyuncusu Stefano Okaka’yı kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor. Elinde 5 santrfor bulunan İngiliz ekibi, Okaka’nın kiralanmasına sıcak bakıyor. Premier Lig’in ilk haftasında Brighton ile karşılaşan Watford’da Okaka kadroya alınmadı. Futbol hayatına İtalya’da Roma’da başlayan Okaka, A takıma çıktıktan sonra sırasıyla Modena, Brescia, Fulham, Bari ve Parma’ya kiralandı. 2012 yılında Parma’ya bonservisiyle geçen Okaka, Spezia Calcio takımına kiralanırken, 2014’te ise Sampdoria’ya transfer oldu. Sampdoria’dan 2015 yılında Anderlecht’e geçen 29 yaşındaki İtalyan futbolcu, burada kendini göstererek 6 milyon Euro bonservis bedeliyle 2016 yaz transfer döneminde Watford’un yolunu tutmuştu. Nijerya asıllı İtalyan futbolcunun Watford ile 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

TOP BADOU NDİAYE’DE

Öte yandan Galatasaray’a transferi gündemde olan ve Stoke City taraftarlarının isteksiz futbolu nedeniyle protesto ettiği Badou Ndiaye, bu hafta kadroya alınmadı. İngiliz ekibi, bu tavrından dolayı 27 yaşındaki futbolcuyu, herhangi bir kiralama bedeli talep etmeden gönderme kararı aldı. Stoke City, yıllık maliyetine karşılık Ndiaye’nin Galatasaray’a 1 yıllığına kiralanmasına onay verdi. Bu gelişmelere karşın, Galatasaray’ın eski oyuncusunun menajeri, garanti parası ve menajerlik ücretiyle birlikte sarı-kırmızılılardan 3.5 milyon Euro istedi. Bu rakamı ise Galatasaray yönetimi oldukça yüksek buldu. Sarı-kırmızılılar, Ndiaye’den yıllık ücretini 2.7 milyon Euro’ya düşürmesini istedi ve menajerlik ücreti ile birlikte toplam 3 milyon Euro’luk teklif yaptı. Senegalli futbolcu, Galatasaray’ın bu teklifini kabul ederse transferde somut adımlar atılacak. Ndiaye, geçen sezon Galatasaray ile yıllık 2 milyon 750 bin Euro maaş karşılığında anlaşmıştı.


Galatasaray doğru tercihti

Galatasaray’ın Breizlyalı yıldız oyuncusu Fernando, Portekiz basınına verdiği demeçte, sarı-kırmızılı takımı seçerek doğru tercih yaptığını söyledi. Galatasaray’daki geleceği de sorulan Fernando, ‘’Galatasaray’da çok mutluyum ve sözleşmem devam ediyor. Manchester City’den ayrılma sürecinde birçok takımdan teklif aldım. Ancak Galatasaray’ı tercih ettiğim için çok mutluyum. Şu an için ayrılık konusunu düşünmüyorum” dedi. Galatasaray’da bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde de başarılı olmak istediklerini söyleyen Fernando ‘’Galatasaray ile ilk sezonda şampiyonluk yaşadık. Burada amaç her zaman şampiyonluk. Bu sene sadece ligde de değil, Şampiyonlar Ligi’nde de bizden iyi bir performans bekleniyor’’ şeklinde konuştu.

UEFA SÜPER KUPA’DA MADRİD DERBİSİ

Futbolda 43. UEFA Süper Kupa, İspanya’nın Real Madrid ile Atletico Madrid takımları arasında bugün yapılacak maç sonucu sahibini bulacak. Geçen sezon Avrupa’nın kulüpler bazında iki büyük kupasını kazanan takımlarını karşı karşıya getiren UEFA Süper Kupa maçı, Estonya’nın başkenti Tallinn’de oynanacak. UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi kupasını müzesine götüren Atletico Madrid, UEFA Süper Kupa’yı kazanmak için mücadele edecek. Lilleküla Stadı’nda saat 22.00’de başlayacak karşılaşmayı Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek.

#Galatasaray
#Transfer
6 yıl önce