|

G.Saray'da yabancı krizi!

Başkan yardımcısı Hamdi Yasaman ve Abdurrahim Albayrak, 28 futbolcuyla sözleşme yapma sınırının ek maliyet olacağını öne sürerek yabancı kararında 1 yıl erteleme isteğini itirazın son gününe yetiştirdi. Bunu sonradan öğrenen Başkan Yarsuvat, yönetim kurulu toplantısında esti gürledi; karardan dönüldü

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:53 - 24/02/2015 Salı
Yeni Şafak
Galatasaray’da dün şok bir gelişme yaşandı. Sportif A.Ş yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirlediği 14 yabancı kuralının iptali için federasyona başvuruda bulundu. TFF’nin 18 Süper Lig kulübünün onayıyla aldığı bilinen yabancı kararına Galatasaray’ın itirazda bulunması, şok etkisi oluştururken, olaydaki daha da şok edici detaylar sonradan ortaya çıktı. G.Saray Sportif A.Ş yönetiminin bu kararı Başkan Duygun Yarsuvat’a bilgi vermeden aldığı öğrenildi. Sarı-kırmızılılar, 14 yabancı-14 yerli kararından çok, önümüzdeki sezon uygulanacak ’28 futbolcuyla sözleşme yapma’ sınırlamasına itiraz ederken, kadrodaki 40 oyuncunun 12’sinin gönderilmesinin fazla maliyet yükleyeceğinden dolayı 28 sınırının bir yıl ertelenmesini talep etti. Ancak başvuruyu öğrenen Yarsuvat’ın sert tepkisiyle itiraz geri çekildi. 

BENDEN HABERSİZ NASIL OLUR!

Başkan Yardımcısı Hamdi Yasaman ve Abdurrahim Albayrak, itiraz süresinin son günü olan dün akşam mesai bitimine kadar gerekli prosedürleri yerine getirerek Tahkim Kurulu’na resmi başvuruyu yaptı.  Galatasaray'da Sportif A.Ş. Yönetimi'nin, Başkan Yarsuvat'a bilgi vermeden yabancı kuralının iptali için TFF'ye başvurduğu ortaya çıktı! Başvurudan sonradan haberdar olan Duygun Yarsuvat, TT Arena'da yapılan yönetim toplantısında fırtınalar estirdi. Yöneticilere "Benden habersiz nasıl böyle bir başvuru yaparsınız!" diye çıkışan Başkan Yarsuvat, Yasaman ve Albayrak'a yüklendi.

BAŞKAN TAVRINI ORTAYA KOYDU

Gergin geçen toplantı sonrası Başkan Yarsuvat’ın talimatı üzerine Tahkim Kurulu’na yeni yabancı kuralının iptaliyle ilgili yapılan başvurunun geri çekilmesi kararlaştırıldı. Tavrını ortaya koyan G.Saray Başkanı, yöneticilere “İmzalarınızı atın ve kararın iptaliyle ilgili başvurumuzu geri çekelim” talimatını verdi. Başkan’ın talimatı üzerine yönetim kurulu, itiraz talebini geri çekti. Yarsuvat’ın çıkışı sonrası Başkan Yardımcısı Hamdi Yasaman’ın tüm görevlerinden istifa edeceği öne sürüldü.

Burak'ın sakatlığı nüksetti

Sakat futbolcular nedeniyle zor günler geçiren Galatasaray’a bir kötü haber daha geldi. Sivasspor maçında sakatlanarak sahayı terk eden Burak Yılmaz’ın eski sakatlığının nüksettiği ve ligde Cuma günü oynanacak Kayseri Erciyes maçında forma giymeyeceği bildirildi. Sağlık heyeti, Burak Yılmaz’ın Erciyes karşısında sahaya çıkmasının büyük risk taşıyacağını teknik ekibe rapor ederken golcü oyuncunun tedavisine hemen başlandı. Burak, ligin 17. haftasında Çaykur Rizespor maçında, sakatlığı tam olarak geçmemesine rağmen oyuna girmiş ve topla ilk buluşmasında tekrar sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalmıştı. Bu durumu göz önünde bulunduran teknik ekip, golcü oyuncuyu Erciyesspor maçında riske etmeyecek. Yıldız golcü, 8 Mart'ta Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe maçına yetiştirilmeye çalışılacak. 


Engin Baytar resmen gitti!

G.Saray'da kadroda düşünülmediği için sezon başında kendisine kulüp bulması istenen ancak hiçbir takımla anlaşamayan Engin Baytar, sarı-kırmızılı kulüp ile yollarını ayırdı. Kulübe 1 ay önce alacakları için ihtar çeken, A2 takımıyla idmanlara çıkan 31 yaşındaki orta saha, kendisine hiçbir ödeme yapılmamasının ardından sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Engin Baytar, şu an istediği kulüple anlaşma hakkına sahip. Tecrübeli futbolcu, ayrıca geçmiş dönemki alacaklarını da G.Saray'dan tahsil edebilecek. 


Semih geri dönüyor

Galatasaray'ın devre arası kampında sakatlanan ve ikinci yarıda hiç forma giyemeyen Semih Kaya sahalara geri dönüyor. Sakatlığı tamamen geçen genç futbolcunun bu hafta sarı-kırmızılı takımın Türk Telekom Arena'da oynayacağı Kayseri Erciyesspor maçında 11'de sahaya çıkması bekleniyor. Semih'in yokluğunda forma giyen Koray Günter ise tekrar kulübeye çekilecek.


Yönetim maça metroyla gidecek

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Kayseri Erciyesspor maçında tribünleri doldurmalarını isteyen yönetimden ilginç bir istekte bulundu. Twitter üzerinden stat ulaşımının çok zor olduğunu ve çile çektiklerini söyleyen taraftarlar, yönetici Cem Kınay ve Abdurrahim Albayrak’tan karşılaşmaya kendileri gibi metro kullanarak gitmelerini istedi. Olumlu yanıt veren Cem Kınay ise GSTV’yi de organizasyona davet edeceğini ve tam kadro gelmeye çalışacaklarını belirtti.

#Galatasaray
#TFF
#Hamdi Yasaman
9 yıl önce