|

G.Saray'dan Federasyon'a: Son kez uyarıyoruz!

Sarı-Kırmızılı kulüp, son oynadıkları ve kaybettikleri AGÜ maçında Başantrenör Ekrem Memnun'un ihraç edilmesini ve Nevriye Yılmaz'a verilen cezayı sert bir dille eleştirdi.

Yeni Şafak
16:07 - 16/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:31 - 16/11/2015 Pazartesi
DHA

Galatasaray Kulübü, yazılı yaptığı açıklamayla Türkiye Basketbol Federasyonu'nu (TBF) sert bir dille uyardı.



Açıklamada şu ifadeler yer aldı;


"Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde her hafta benzer senaryolar sahneye konuluyor. Başrollerinde B klasmanı hakemlerin ve çaldıkları yanlış düdüklere kayıtsız kalarak adeta onları teşvik eden Türkiye Basketbol Federasyonu'nun yer aldığı bu senaryonun hedefinde de, kadın basketbolunda ülkemize emsalsiz başarılar kazandırmış Sarayın Sultanları bulunuyor.



Karakteri ve kariyeriyle tüm Türkiye'nin saygısını kazanmış Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun'un ihraç edilmesini, Milli Takım'ın da kaptanlığını yapan Nevriye Yılmaz'ın taraflı düdüklerle kışkırtılıp ağzından çıkan bir söz yüzünden ağır şekilde cezalandırılmasını, oyuncularımız aleyhine verilen tartışmalı faul kararlarını sahnelenen bu çirkin oyunun bir parçası olarak gördüğümüzün tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.



Galatasaray, adeta 'Bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz' sözünü doğrulamak istercesine ve pervasızca sergilenen bu oyunu bozacak güçtedir. Bu gücün kaynağı kulübün şan, şeref ve başarılarla dolu 110 yıllık köklü geçmişi ve 25 milyonu aşkın taraftarıdır.



Türk basketbolunu yönetenleri son kez uyarıyor; kendilerine emanet edilen koltukların hakkını vermeye ve adil olmaya çağırıyoruz."

#tbf
#galatasaray
#nevriye yılmaz
#ceza
#ekrem memnun
8 yıl önce