|

Güntekin Onay'a göre 5'te 5 yapmaya en yakın takım

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendiren Güntekin Onay, kalan haftalarda 5'te 5 yapmaya en yakın takımın Beşiktaş olduğunu ifade etti.

Yeni Şafak ve
12:20 - 18/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:11 - 18/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Güntekin Onay Bein Sports'ta program yapıyor.
Güntekin Onay Bein Sports'ta program yapıyor.

Süper Lig'de son 5 hafta kala liderlik yarışı iyice kızışırken şampiyonluk ipini göğüsleyecek takımın hangisi olacağı merak konusu.

Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe'nin içerisinde olduğu nefes kesen şampiyonluk yarışını değerlendiren Vatan yazarı Güntekin Onay, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Onay, Galatasaray-Beşiktaş derbisinden ziyade düşme korkusu yaşayan ekiplerle oynanacak maçların şampiyonlukta belirleyici olabileceğini ifade etti.

G.Saray-Beşiktaş derbisi haricinde zirveyi kovalayan takımların kalan maçlarda puan kaybı yaşayacaklarını düşündüğünü belirten Onay'ın şampiyonluk yarışıyla ilgili yaptığı analizin bir bölümü şöyle;

  • "Öyle herkesin, her maçı kazanması konuşulduğu gibi kolay değil. G.Saray-Beşiktaş derbisi her ne kadar kilit maç gibi gözükse de bence bu Beşiktaş için öyle. Beşiktaş, Malatya ve G.Saray maçlarını kazanırsa çok avantajlı olur. G.Saray da 3 deplasmana çıkacağı için Beşiktaş’ı yense dahi son haftaya kadar şampiyonluk için beklemek durumunda kalabilir. Başakşehir’in Kayseri ve Osmanlı maçlarında alacağı sonuçlar da bence derbinin sonunda bize daha net bir resim gösterecek."
  • "Bir başka önemli husus da düşmemeye oynayan takımların ateş hattının içinde kalıp kalmayacağı. Mesela Akhisar, Göztepe’ye ve Malatya’ya puan kaybetmesi durumunda evinde G.Saray’la oynarken büyük bir olasılıkla küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya olacak. Aynı şeyler Antalya için de geçerli. Şayet Antalya; F.Bahçe, Trabzon ve G.Birliği deplasmanından kötü sonuçlarla çıkarsa evindeki Başakşehir maçına bir final havasında çıkacak. Çünkü son hafta Alanya’ya gidiyor. Asıl belirleyici olan da esasında diğer maçlar olabilir. Başakşehir’in kaderini biraz da bu tip maçlar belirleyecek."
  • Yani uzun lafın kısası ligdeki diğer takımların hedefleri de bir anlamda kalan maçların zorluk seviyesini belirleyecek. Herkesin bahsettiği 5’te 5’i yapmaya en yakın takım bana göre derbiyi kazanırsa Beşiktaş. Ama bu durum Beşiktaş’a yetmiyor ve şöyle bir realite de var. G.Saray’ı evinde yenmek hiç de kolay değil. İki hafta sonra bu düğüm derbinin sonrasında çözülmese bile bize büyük resmi gösterebilir. Ama genel fikrim şu; G.Saray, Alanya ve Beşiktaş’ı yenerse şampiyonluğa çok yaklaşır ve ipleri tamamen eline alır."

Şampiyonluk yarışı veren takımların kalan maçları
Galatasaray:
Aytemiz Alanyaspor (D), Beşiktaş, Teleset Mobilya Akhisarspor (D), Evkur Yeni Malatyaspor, Göztepe (D).
Beşiktaş:
Evkur Yeni Malatyaspor, Galatasaray (D), Kayserispor, Osmanlıspor (D), Demir Grup Sivasspor.
Medipol Başakşehir:
Kayserispor, Osmanlıspor (D), Demir Grup Sivasspor, Antalyaspor (D), Kasımpaşa.
Fenerbahçe:
Antalyaspor, Kasımpaşa (D), Bursaspor, Kardemir Karabükspor (D), Atiker Konyaspor.


#Galatasaray
#Beşiktaş
#Başakşehir
#Fenerbahçe
6 yıl önce